"Türkiye Ve Batı Afrika Gençlik Köprüsü" Etkinliği

"Türkiye Ve Batı Afrika Gençlik Köprüsü" Etkinliği

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Biz Afrika'ya petrol ya da doğalgaz, altın veya değerli taşlar penceresinden bakmıyoruz" dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Biz Afrika'ya petrol ya da doğalgaz, altın veya değerli taşlar penceresinden bakmıyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ocak ayında gerçekleştirdiği Gabon, Nijer ve Senegal'i kapsayan Afrika ziyaretinin ardından, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından organize edilen "Türkiye ve Batı Afrika Gençlik Köprüsü" programı çerçevesinde, bu üç ülkeden Türkiye'ye gelen 40 genç, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından kabul edildi.

Bakan Kılıç, kabulde yaptığı konuşmada, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'ne gerçekleştirdikleri organizasyon nedeniyle teşekkür etti.

Afrikalı gençlerle birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıç, onlara hitaben "Sizlerle birlikte Türk gençleri arasında önemli köprüler kurulacak. Kurulan bu köprüler geleceğe yönelik bütün hayallerimizin gerçekleşmesine imkan sağlayacak. Çok güzel hayallerimiz var, çok insani yaklaşımlarımız var, insanlığın ve başta kendi sorunlarımızı çözeceğimize yönelik kuvvetli inançlarımız var" diye konuştu.

Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretini de hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sizin geldiğiniz ülkelere başkalarından çok farklı yaklaşıyoruz. Sayın Başbakanımız Afrika'daki seyahatleri boyunca size bakış açımızı ifade etti. Biz Afrika'ya petrol ya da doğalgaz, altın veya değerli taşlar penceresinden bakmıyoruz. Biz sizin ülkelerinize, oradaki yaşayan kardeşlerimizle yakınlaşmamız gerektiği düşüncesiyle bakıyoruz. Günden güne bu bağların kuvvetlenmesi hepimizin ortak hayali. Bugünkü ziyaret önemli bir başlangıç oldu. Bundan sonra da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan projelerde sizleri de aramızda görmeyi arzu ederiz. Siz Afrikalı kardeşlerimizi yaz aylarında düzenlediğimiz kamplarımıza da bekliyoruz."

Konuşmasının ardından Bakan Kılıç, Afrikalı gençlerin sorularını yanıtladı.

Bir gencin, "Türk gençliğinin Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan beklentisi nedir- Sizin gibi bir genç Bakanı görmek bizi mutlu etti. Türkiye olarak genç istihdamı konusunda ne gibi çalışmalar yaptınız-" sorusuna Bakan Kılıç, "Bakanlığımızın amacı Türkiye'de gençlik politikalarını oluşturmak ve uygulamak. 2 yıl öncesinde de gençlikle ilgili elbette hükümetimizin çalışmaları vardı ama günümüz dünyasında gençlere yatırım yapmayı hep düşündük" yanıtını verdi.

Bakan Kılıç, kabulün ardından Afrikalı gençlerle hatıra fotoğrafı çektirirken, kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı