"Türkiye üzerinde büyük oyun var"

"Türkiye üzerinde büyük oyun var"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:- "Türkiye üzerinde büyük oyun var. Batı Türkiye'yi çember içerisine almak istiyor. PKK'yı kuran kim? Batı. PYD'yi kuran kim? DEAŞ'ı kuran kim? YPG'yi kuran kim? Onlara silah veren kim? Batı. Para veren kim? Batı"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye üzerinde büyük oyun var. Batı Türkiye'yi çember içerisine almak istiyor. PKK'yı kuran kim? Batı. PYD'yi kuran kim? DEAŞ'ı kuran kim? YPG'yi kuran kim? Onlara silah veren kim? Batı. Para veren kim? Batı" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bu sabah Afyonkarahisar'daki muhtarlarla bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Toplantıya Anavatan Partisinin Genel Başkanı İbrahim Çelebi'nin de katıldığını söyleyen Eroğlu, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi'nin 24 Haziran seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini beyan ettiğini aktardı.

- "Bu son kaleyi Suriye'ye çevirmek istiyorlar"

Türkiye'nin Suriye'ye çevrilmek istendiğini ifade eden Eroğlu, "Türkiye üzerinde büyük oyun var. Batı Türkiye'yi çember içerisine almak istiyor. PKK'yı kuran kim? Batı. PYD'yi kuran kim? DEAŞ'ı kuran kim? YPG'yi kuran kim? Onlara silah veren kim? Batı. Para veren kim? Batı" diye konuştu

Türkiye'nin, gönül coğrafyasının son kalesi olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu son kaleyi Suriye'ye çevirmek istiyorlar. Ama bu millet kahraman bir millet asla buna müsade etmeyecektir. Onun için 24 Haziran seçimleri bunun için öne alındı."

Eroğlu, daha sonra Dinar ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Ardından Eroğlu, Dinar ilçesine bağlı Haydarlı beldesinde, Doğanlı, Göçerli, Yıprak ve Kınık köylerinde düzenlenen programlara katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :