Türkiye Ulusal Ajansından Avrupa çapında fotoğraf yarışması

Türkiye Ulusal Ajansından Avrupa çapında fotoğraf yarışması

Türkiye Ulusal Ajansı, Erasmus+ Programı'nın 30. yılında katılımcıların deneyimlerini ve kazanımlarını fotoğraflar yoluyla anlatabilmeleri için "Benim Gözümden Erasmus+" adlı fotoğraf yarışması düzenliyor- Katılımcıların fotoğraflarla, Erasmus+ Programı'n

ANKARA (AA) - MELTEM BULUR - Türkiye Ulusal Ajansı, Erasmus+ Programı'nın 30. yılında katılımcıların deneyimlerini ve kazanımlarını fotoğraflar yoluyla anlatabilmeleri için "Benim Gözümden Erasmus+" adlı fotoğraf yarışması düzenliyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından yararlanmış herkese açık olan yarışmada, katılımcılardan Erasmus+'nın kendileri için ne ifade ettiğini, kazanımlarını, deneyimlerini, programın artılarını fotoğraflar ile anlatması isteniyor. Her fotoğraf için bir hikaye olacak ve fotoğraf o hikayeyle birlikte gösterilecek.

Katılımcıların çekeceği fotoğrafların içeriğinde Erasmus+ Programı'nı farklı kılan özellikleri vurgulaması, programın sosyal entegrasyon ve dahil etme, serbest dolaşım, gençlerin istihdam edilebilirliği, girişimcilik ve geleceğin meslekleri, aktif vatandaşlık, sürdürülebilir ekonomi için eğitim ve gönüllülük, uluslararası iş birliği, spor, yabancı dil becerileri, eğitim, öğretim ve gençlik çalışmalarında kalite, diğer kültürlere açıklık katkılarını ön plana çıkarması bekleniyor.

Yarışma 25 Haziran'a kadar 2 haftalık 5 periyotta gerçekleşecek. Her periyodun sonunda ilgili periyodun birincisi seçilerek, Türkiye Ulusal Ajansı internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Periyotların birincisine anında fotoğraf baskısı veren Mini Polaroid fotoğraf makinası hediye edilecek.

Fotoğrafların değerlendirmesi Türkiye Ulusal Ajansı mensupları tarafından oluşturulan komisyon tarafından yapılacak. Yarışmacılar farklı periyotlara farklı fotoğraflarla katılım sağlayabilecek. Yarışmaya katılanların fotoğrafları, ekim ayında sergilenecek.

- "Deneyimlerini fotoğraf vasıtasıyla aktaracaklar"

Kampanyadan sorumlu İletişim Koordinatörü Rana Kasapoğlu Önder, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erasmus+ Programı'nın, Türkiye ile diğer Avrupa ülkeleri arasında karşılıklı anlayış ve kültürler arası öğrenme temelinde, eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki iş birliğine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Önder, 2004'ten bu yana katılım sağladıkları programın, Türk vatandaşlarının yeni bilgi ve beceriler kazanmasına vesile olduğunu ve hayatlarına yeni bakış açıları kattığını ifade ederek, programa ilişkin şu bilgileri verdi:

"Program başta öğrenciler olmak üzere eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki bireylere ve kurumlara Avrupa’da eğitim, gönüllülük, staj ve iş birliği fırsatları sunuyor. Programdan her yıl 50 bine yakın vatandaşımız yararlanırken ülkemiz de diğer Avrupa ülkelerinden binlerce yabancı katılımcıya ev sahipliği yapıyor."

Erasmus+ Programı'nın 30. yıl kutlamaları kapsamında "Benim Gözümden Erasmus+" fotoğraf yarışmasıyla programdan yararlanmış kişilerin deneyimlerini fotoğraf vasıtasıyla aktarmalarını hedeflediklerini anlatan Önder, "Bu yarışma ile Erasmus+'ın öğretici ve renkli dünyasına yararlanıcılarımızın gözüyle bakıyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :