Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş:

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş:

"Amacımız sporcularımızın en üst seviyede ülkemizi temsil etmeleri"

İZMİR (AA) - Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, sporcuların en üst seviyede Türkiye'yi temsil etmelerini amaçladıklarını söyledi.

Osman Tural'ın Danıştay üyeliğine atanmasının ardından dün Ankara'da yapılan olağanüstü genel kurulda federasyon başkanlığına seçilen Cengiz Durmuş, yaptığı açıklamada, büyük bir sorumluluk aldığını belirterek, tenisi daha yukarılara taşımak için çalışacaklarını belirtti.

Camianın beklentisinin yüksek olduğunu, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Durmuş, şöyle konuştu:

"Dünyanın en fazla turnuva düzenleyen ülkesiyiz. Çocuklarımızın iyi seviyelere gelmesi için yavaş yavaş her türlü eğitimlerini tamamlıyor ve iyi yerlere varıyoruz. Uluslararası turnuvaların yanı sıra ulusal turnuvaların sayılarını artırarak tenisin gelişmesini sağlayıp, teniste başarı için eğitim ve sponsorluk ilişkilerini doğru kurmaya çalışacağız. Bakanlığımızın varolan katkılarının yanı sıra iş adamlarımızın ve özel sektörün spora katkısını artıracağız. Amacımız sporcularımızın en üst seviyede ülkemizi temsil etmeleri. Türkiye'de en fazla sporcu sayısına ulaşmayı ve sosyal sorumluluk projeleriyle gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp, sporla ilgilenmelerini sağlayacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı