Türkiye, teknik adam değişiminde ilk sırada

Türkiye, teknik adam değişiminde ilk sırada

- Spor Toto Süper Lig, 8 teknik direktör değişikliği ile Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesinin önünde yer aldı- Türkiye'yi 7 değişiklikle Almanya ve İspanya takip etti- Fransa, İngiltere ve İtalya'da ise 4'er kez teknik adam değişikliğine gidildi


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER/EMRE DOĞAN - Bu sezon 8 teknik direktör değişikliğine sahne olan Spor Toto Süper Lig, bu alanda Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesiyle kıyaslandığında ilk sırada yer aldı.

Türkiye'yi, 7 teknik adam değişiminin yaşandığı Almanya ile İspanya takip etti. Fransa, İngiltere ve İtalya'da ise 4'er kez teknik direktör değişikliğine gidildi.

Spor Toto Süper Lig ve Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi kabul edilen Almanya (Bundesliga), İspanya (La Liga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig) ve İtalya (Serie A) şu ana kadar toplam 34 kez teknik adam değişikliğine başvurdu.


- Süper Lig'deki değişiklikler


Son olarak Aytemiz Alanyaspor'da Hüseyin Kalpar ile yolların ayrılmasının ardından Süper Lig'de geride kalan 17 haftada değişen teknik direktör sayısı 8'e yükseldi.

Bu süreçte Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa, Antalyaspor, Gençlerbirliği, Adanaspor, Kayserispor ve Gaziantepspor takımlarında da teknik adam değişikliği yaşandı.

Süper Lig'de çalışan teknik adamlar arasında en uzun süre görevde kalan isim Abdullah Avcı oldu. Ligde henüz mağlubiyeti bulunmayan lider Medipol Başakşehir'de 2014-2015 sezonu başından bu yana görev yapan 53 yaşındaki çalıştırıcı, geride kalan bölümde İstanbul temsilcisine oynattığı futbolla dikkati çekti.


- "Sebep 60 milyon lira"


Türk futbolunun deneyimli teknik direktörleri arasında yer alan Güvenç Kurtar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süper Lig'deki hızlı teknik adam değişikliğinin temel sebebini yöneticilerin hatır ve gönülle yanlış isimleri takımın başına getirmesi olarak gösterdi.

Futbolda istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayan 66 yaşındaki teknik adam, "Bir takım iyi futbol oynuyor ama netice alamıyorsa, teknik direktör değişikliğine gidilmesi yanlış çünkü yeni gelen teknik adam hemen adapte olamaz. Yöneticilerin kötü gidişte hemen teknik direktör değişimine gitmesinin temel sebebi, ligde kalan takımın alacağı yaklaşık 60 milyon lira." ifadelerini kullandı.

Son olarak Adanaspor'u çalıştıran Güvenç Kurtar, görevi hak etmeyen isimlerin takımların başına getirildiğini aktararak şunları kaydetti:

"Teknik direktör seçimi çok önemli. Hatır ve gönülle teknik direktör alırsan, kötü sonuçlar kaçınılmaz oluyor. Bizde maalesef teknik adam seçiminde kriter yok. Yöneticiler aralarında konuşuyor, sağdan soldan kulaklara fısıldanan bir isim, menajerlerin istediği adamlar takımın yeni teknik direktörü oluyor. Bunun yanında menajerin istediği oyuncular da kadroya dahil ediliyor. Kulüpler bu şekilde büyük zararlara uğratılıyor."


- "Bu, Türk futbolunun kaderi ve iş bilmezliği"


Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Kastamonuspor 1966'da teknik direktörlük kariyerini sürdüren Ziya Doğan ise, egoların ön planda olduğu sürece bu değişikliklerin kaçınılmaz olacağını belirtti.

Egonun olduğu yerde doğrunun bulunamayacağını aktaran tecrübeli teknik adam, "Bilenle bilmeyenin bir arada bulunduğu yerde bunların olması kaçınılmaz. Bu, Türk futbolunun kaderi ve iş bilmezliği. Değişecek gibi de görünmüyor." şeklinde konuştu.


Ligde 17 hafta sonunda yaşanan teknik direktör değişiklikleri şöyle:


TakımTeknik direktörTeknik direktör
Akhisar BelediyesporCihat ArslanTolunay Kafkas
KasımpaşaRıza ÇalımbayKemal Özdeş
AntalyasporJose MoraisRıza Çalımbay
Gençlerbirliğiİbrahim ÜzülmezÜmit Özat
AdanasporKrunoslav JurcicLevent Şahin
KayserisporHakan KutluSergen Yalçın
Gaziantepsporİsmail Kartalİbrahim Üzülmez
Aytemiz AlanyasporHüseyin KalparBelli değil


- Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi


Avrupa'nın 5 büyük liginde (Almanya, İspanya, Fransa, İngiltere, İtalya) yaşanan teknik direktör değişiklikleri ise şu şekilde:


- Almanya Bundesliga


TakımTeknik direktörTeknik direktör
Werder BremenViktor SkripnikAlexander Nouri
HamburgBruno LabbadiaMarkus Gisdol
WolfsburgDieter HeckingValerien Ismael
IngolstadtMarkus KauczinskiMaik Walpurgis
Darmstadt 98Norbert MeierTorsten Frings
AugsburgDirk SchusterManuel Baum
Borussia MönchengladbachAndre SchubertDieter Hecking


- İspanya La Liga


TakımTeknik DirektörTeknik DirektörTeknik Direktör
ValenciaPako AyestaranCesare PrandelliBelli değil
GranadaPaco JemezLucas AlcarazDevam ediyor
OsasunaEnrique Martin MonrealJoaquin CaparrosPetar Vasiljevic
Real BetisGustavo PoyetVictor SanchezDevam ediyor
MalagaJuande RamosMarcelo RomeroDevam ediyor


- Fransa Ligue 1


TakımTeknik direktörTeknik direktör
Olympique MarsilyaFranck PassiRudi Garcia
LorientSylvain RipollBernard Casoni
LilleFrederic AntonettiPatrick Collot
NantesRene GirardSergio Conceiçao


- İngiltere Premier Lig


TakımTeknik direktörTeknik direktörTeknik direktör
Swansea CityFrancesco GuidolinBob BradleyPaul Clement
Crystal PalaceAlan PardewSam AllardyceDevam ediyor
Hull CityMike PhelanMarco SilvaDevam ediyor


- İtalya Serie A


TakımTeknik direktörTeknik direktörTeknik direktör
PalermoDavide BallardiniRoberto De ZerbiEugenio Corini
UdineseGiuseppe IachiniLuigi DelneriDevam ediyor
InterFrank de BoerStefano PioliDevam ediyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :