"Türkiye - Tayvan Yuvarlak Masa Toplantıları"

"Türkiye - Tayvan Yuvarlak Masa Toplantıları"

TASAM ile Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu tarafından düzenlenen toplantıların ilki 21 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ile Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu tarafından düzenlenen "Türkiye - Tayvan Yuvarlak Masa Toplantıları"nın ilki 21 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

TASAM'dan yapılan açıklamaya göre, "Yeni Dönem Türkiye - Tayvan Sosyo-Ekonomik İlişkileri: Fırsatlar ve Riskler" ana temasıyla düzenlenecek toplantı, iki ülke arasında karşılıklı potansiyelin ve mevcut iş birliğinin proaktif boyutlarını ortaya çıkarmayı ve kapasite inşasına katkıda bulunacak.

Türkiye - Tayvan sosyo-ekonomik ilişkilerindeki fırsatlar ve tamamlayıcılık ilişkisini iki ülke kamuoyu nezdinde ortaya koyacak toplantı, entelektüel bir zemin de inşa edecek.

Toplantı'nın alt temaları ise şu başlıklarla gerçekleştirilecek:

"Türkiye - Tayvan Ekonomik İlişkileri: Fırsatlar ve Güçlükler", "Türkiye - Tayvan Serbest Ticaret Perspektifleri", "Suriye İnsani Krizi ve Mülteciler Konusunda Tayvan ve Türkiye'nin İşbirliği Yapabileceği Konular", "Tayvan'ın Orta Asya Pazarına Açılmasında Türkiye'nin Olası Katkısı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :