Türkiye Süpermoto Şampiyonası ilk kez Afyonkarahisar'da

Türkiye Süpermoto Şampiyonası ilk kez Afyonkarahisar'da

Şampiyonanın 4. ayağı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü iş birliği ile koruyucu aile hizmetine dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek

ANKARA (AA) - Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın 4. ayak yarışı 23-24 Eylül tarihlerinde ilk kez Afyonkarahisar’da yapılacak.

Yarışların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü iş birliği ile koruyucu aile hizmetine dikkat çekmek amacıyla, "Hayata birlikte tutunuyoruz" "Her çocuğun bir ailesi olmalı" sloganıyla düzenlenecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan açıklamada, şampiyonanın ilk ayak yarışının Sakarya’da, sonrasında Uşak’ta sürdüğü belirtilerek heyecanın ilk kez Afyonkarahisar’da yaşanacağı bildirildi. Açıklamada ayrıca, Afyon Motor Sporları Merkezi’nde özel oluşturulacak pistte sporcuların hem asfalt, hem de toprak pistte mücadele edecekleri ifade edildi.


- Dereceye girecek sporculara para ödülü verilecek


Afyon Motor Sporları Merkezi’nde yapılacak Türkiye Süpermoto Şampiyonası sınıflarında ilk 3 sırayı alacak sporculara para ödülü dağıtılacak.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, sınıflarının birincisine 700 TL, ikincisine 500 TL, üçüncüsüne 300 TL para ödülü verilecek. Ayrıca 85cc, 65cc ve 50cc sınıflarında mücadele edecek sporculara konaklama imkanı da sağlanacak.

Yarışlar, Süpermoto A, Süpermoto B, Süpermoto S3, Süpermoto Gençler 85 cc, Süpermoto Minikler 65 cc, 50 cc KNN54 Kupası ve TMFGP kategorilerinde yapılacak.

Organizasyonda 23 Eylül Cumartesi günü sıralama antrenmanları, bir gün sonra da final yarışları gerçekleştirilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :