Türkiye Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması başladı

Türkiye Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması başladı

BOLU (AA) - Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) tarafından 8'incisi düzenlenen Türkiye Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması,...

BOLU (AA) - Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) tarafından 8'incisi düzenlenen Türkiye Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması, amatör balıkçıların olta atmasıyla başladı.

Türkiye'de, sportif olta balıkçılığını tanıtarak sevdirmek, gelişmesine katkı sağlamak ve olta ile balık avlanmayı özendirmek amacıyla ASOF tarafından Bolu Gölköy Barajı’nda düzenlenen yarışlarda sporcular sektörlerine yerleşti. Göl çevresinde belirlenen alanlarında kamp kuran 27 takımda yer alan 108 sporcu, hazırlıklarını tamamladıktan sonra göle olta attı.

Amatör balıkçılar, pazar günü saat 10.00'a kadar sürecek yarışlarda en çok balık yakalama ve en büyük balığı yakalama kategorilerinde dereceye girmek için çaba gösterecek. Yakalanan balıklar hakemlerin ölçümünün ardından zarar verilmeden tekrar doğal yaşam alanları olan göle geri bırakılacak.

Yarışmaya katılmak için 4 arkadaşı ile birlikte Sakarya'dan geldiğini belirten Serhat Balta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yarışmaya geçen sene de katılmıştık. Bu sene kendi takımımızı kurduk. Şu an 5 kişiyiz ama yarışmacı olarak 4 kişi katılıyor." dedi.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlenen bu tarz yarışmalara katıldıklarını anlatan Balta, "Ben bu işin çekim tarafındayım ama elimden geldiğince bu işi yapmaya çalışıyorum. Arkadaşım çocukluğundan beri yapıyor. İşimizi her geçen gün daha profesyonelleştirmeye başladık." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :