Türkiye sandık başında

Türkiye sandık başında

Erzincan'da dünya evine giren gelin ile damat, düğünleri öncesi sandık başına gidip oy kullandı- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde oturan 82 yaşındaki Lütfü Uzgaç, 60 yıldır seçimlerde müşahitlik yapmanın mutluluğunu yaşıyor

ERZİNCAN/KARS (AA) - Erzincan'da dünya evine giren gelin ile damat, düğünleri öncesi sandık başına gidip oy kullandı.

Nikah masasına oturacak Tolga-Burcu Çukur çifti, gelin arabası ile oy kullanmak amacıyla kentte bulunan Salih Erkan İlköğretim Okuluna geldi.

Vatandaşların ilgi odağı olan Çukur çifti, seçmenlerin alkışları eşliğinde 1092 No'lu sandıkta oy kullanıp vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Gelinlik ve damatlıklarını giyen çift daha sonra gelin arabasıyla düğünün yapılacağı salona geçti.

Damat Tolga Çukur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz bu mutlu günümüzde oyumuzu kullanmaya geldik. Düğünümüz seçim gününe denk geldi. Oyumuzu kullandık ve buradan da düğünümüze gideceğiz. Allah seçimi de bizim mutluluğumuzu da hayırlı uğurlu etsin inşallah." dedi

Gelin Burcu Şimşek Çukur ise çok mutlu olduklarını belirterek, seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

- 60 yıldır müşahitlik yapıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Lütfü Uzgaç, 60 yıldır seçimlerde müşahitlik yapıyor.

Tepe Mahallesi'nde oturan Lütfü Uzgaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerde seve seve görev aldığını belirterek, herkesin özgür iradesiyle her seçimde oy kullanması gerektiğini söyledi.

Uzgaç, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Şu anda 82 yaşındayım, 60 yıldır seçimlerde görev alarak müşahitlik yapıyorum. Şimdi şartlar daha kolay, canım sağ oldukça devam edeceğim. Seçimlerin devletimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İlçe merkezi ve köylerde en yaşlı sandık müşahidi olan Uzgaç, yıllardır bu görevi yapmanın mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :