Türkiye şampiyonu Trakya'nın uçuş rekorunu kırdı

Türkiye şampiyonu Trakya'nın uçuş rekorunu kırdı

Uluslararası Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonu Semih Sayır, 64 kilometre kesintisiz uçuş gerçekleştirerek, Trakya'nın en uzun uçuş rekorunu kırmayı başardı- Sayır: "Uçuş sırasında bulut tabakasına çıktım diyebilirim. 2 bin 400 metre yükselikte, hava şartla

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Adrenalin tutkunlarının yeni adresi Kırklareli'nde yamaç paraşütüyle havalanan Uluslararası Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonu Semih Sayır, 64 kilometre kesintisiz uçuş gerçekleştirerek, Trakya'nın en uzun uçuş rekorunu kırdı.

Kofçaz ilçesine bağlı Elmacık köyünde oluşturulan sahada, yamaç paraşütüyle havalanan Sayır, geçen yıl Tekirdağ'da gerçekleştiren kesintisiz 34 kilometrelik rekoru 64 kilometreye çıkardı.

Sayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez uçtuğu Kırklareli'nde Trakya rekorunu kırdığını söyledi.

Uçuşundan büyük bir zevk aldığını dile getiren Sayır, 64 kilometrelik rekorunu ilerleyen günlerde 100 kilometreye çıkarmayı hedeflediğini belirtti.

Uçuş sırasında hava şartlarının çok iyi olduğunu aktaran Sayır, 2 bin 400 metre yüksekliğe çıktığını ifade etti.

Kırklareli'nin uçuş açısından çok uygun bir bölge olduğunu vurgulayan Sayır, şöyle konuştu:

"Trakya'da en uzun uçuş rekorunu kırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Uçuş sırasında bulut tabakasına çıktım diyebilirim. 2 bin 400 metre yükselikte, hava şartlarını takip ederek, 64 kilometrelik bir uçuş gerçekleştirdim. Buranın sadece uçuşu değil, doğasıda çok güzel. Burada uçmak ayrı bir güzel. Trakya'da uçuşlar güzel oluyor ancak bulut tabakası çok yüksek değil. Bu nedenle deniz kenarlarında uçuşlarda çok fazla gidilemiyor. Burası Trakya'nın en güzel uçuş yerlerinden bir tanesi. Uçuş sırasında bulut tabakasına çıktım diyebilirim. Kırklareli'nin uçuş potansiyeli beni çok etkiledi. Kırklareli'nin en büyük özelliği de İstanbul'a çok yakın olması. İstanbul'un batısındaki en güzel uçuş yeri bence Kırklareli'dir. Öğrenci yetiştirmeye de çok uygun. Yerel yönetimlerin destekleri çok önemli. İnsanların burasını tanıması için elimizden geleni yapacağız. Çeşitli projeler hazırlayacağız."

- "Yamaç paraşütüne ilgi artıyor"

Türkiye'de yamaç paraşütüne olan ilginin her geçen gün arttığını bildiren Sayır, Türkiye'nin her yerinde uçuş bölgelerinin oluşturulması gerektiğini aktardı.

Sayır, Türkiye'de yamaç paraşütü sporunun gelişmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, 16 yaşından büyük sağlıklı tüm bireylerin yamaç paraşütçüsü olabileceğini anlattı.

Yamaç paraşütünde dünyanın en güzel yerinin Türkiye olduğunu ifade eden Sayır, şunları kaydetti:

"Bizim en büyük sıkıntımız, yamaç paraşütündeki malzemelerimizin pahalı olması. Yoksa bu sporu herkes seviyor. Orta gelirli vatandaşlarımız bu sporu yapmakta güçlü çekiyor. Bu nedenle yerel yönetimler önemli. Son yıllarda bu desteklerinde arttığını görüyoruz. Bu nedenle son yıllarda yamaç paraşütüne olan ilgi artıyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :