Türkiye şampiyonluğunu 3 yıldır kimseye kaptırmıyor

Türkiye şampiyonluğunu 3 yıldır kimseye kaptırmıyor

Fitness antrenörü nişanlısının teşvikiyle vücut geliştirme sporuna başlayan Zeynep Buse Erkat, 3 yıl üst üste Türkiye şampiyonu oldu- Zeynep Buse Erkat:"Vücut geliştirme sporu başka bir tutku, başka bir hayat, tamamen bir yaşam tarzı"- "Ağırlık kaldırınca


ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Nişanlısının teşvikiyle başladığı vücut geliştirme sporunda üç yıldır Türkiye şampiyonu olan Zeynep Buse Erkat, "Vücut geliştirme sporu başka bir tutku, başka bir hayat, tamamen bir yaşam tarzı." dedi.

Zeynep Buse Erkat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisede voleybol sporuyla ilgilendikten sonra dört yıl önce fitness antrenörü olan nişanlısı Soner Saygıner'in teşvikiyle vücut geliştirme sporuna başladığını söyledi. Daha sonra bu sporu profesyonel olarak yapmaya başladığını anlatan 28 yaşındaki sporcu, 2014 yılında ilk katıldığı yarışmada bikini fitness Türkiye büyük bayanlar artı 72 kiloda Türkiye şampiyonu olduğunu belirtti.

Zeynep Buse, sonraki iki yılda da şampiyon olmayı başardığını dile getirerek, "Vücut geliştirme sporu başka bir tutku, başka bir hayat, tamamen bir yaşam tarzı. Diğer spor branşlarımız da aynı şekilde ama yaptıkça çok daha fazla bağlandım." diye konuştu.


- "Gerçekten yorucu oluyor"

Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarılı olmak için çok çalıştığını vurgulayan Zeynep Buse Erkat, formunu korumak için çok ağır diyetler yapmadığını ifade etti. Zeynep Buse, sağlıklı bir şekilde beslendiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Her gün kardiyovasküler antrenmanımı ayrı, ağırlık antrenmanımı ayrı yaparım. Vücudumu da dinlendirerek ona iyi bakıyorum. Uzun vadede sağlıklı bir şekilde kalmak ve bu sporu daha iyi bir yere taşıyabilmek için vücudumuzu da dinlendirerek gitmek lazım. Özellikle yarış dönemleri sporcular için gerçekten yorucu oluyor. Son bir haftada yiyeceklerinizi ciddi bir şekilde sınırlandırıyorsunuz. Sonrasında her şey çok çok daha güzel oluyor."


- "Erkek gibi pazılarımız olmuyor"

Vücut geliştirme sporuna başladıktan sonra kendisini çok daha güçlü hissettiğini ve günlük hayatta çok fazla yorulmadığını dile getiren Zeynep Buse, kadınların kas kütlesi arttıkça ev işlerini çok daha rahat yapabildiklerini vurguladı.

Zeynep Buse, tüm kadınlara bu sporu tavsiye ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Vücut geliştirmenin ilk başta herkes erkek sporu olduğunu düşünüyor. Ağırlık kaldırınca erkek gibi pazılarımız olmuyor, bizim vücudumuzun doğal olarak gelebileceği bir nokta var. Kadınlar, kesinlikle ağırlık kaldırmaktan korkmayın. Çünkü ağırlık kaldırdığınızda gerçekten fit bir vücudunuz olacaktır. Vücudunuzu besleyerek, beslenmenizi de düzen altına alarak giderseniz gerçekten çok fit, çok kadınsı ve en önemlisi de sağlıklı bir bedene sahip olacaksınız. Aynı zamanda da sağlıklı bir zihne de sahip olacaksınız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :