Türkiye ramazanda Nijeryalı kardeşlerini unutmadı

Türkiye ramazanda Nijeryalı kardeşlerini unutmadı

Yüzbinlerce insanın açlık sınırının altında yaşadığı Nijerya'da Türk sivil toplum kuruluşlarının ramazan yardımları 2 ülke arasında yardımlaşma köprüsü kurdu- Nijerya'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları, ramazanda yetim çocuklar ile kadınla

ABUJA (AA) - ADAM ABU BASHAL/GÖKHAN KAVAK - Türk sivil toplum kuruluşları, etnik çatışmalar, salgın hastalıklar ve kıtlık nedeniyle yüzbinlerce insanın açlık sınırında yaşadığı Nijerya'da düzenlediği yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahibi Nijeryalılara ulaşmak için Türkiye ile bu ülke arasında köprü vazifesi gördü.

Nijerya'da faaliyet gösteren Türk Diyanet Vakfı (TDV) ve Türk sivil toplum kuruluşları, ramazan kumanyaları dağıttı, yetim çocuklar ve kadınlar için elbise yardımı yaptı, su kuyuları açtı, adak kurbanlar kesti ve toplu iftarlar verdi.

TDV, "Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin" sloganıyla başlattığı ramazan programı çerçevesinde Nijerya'da yüzlerce yoksul aileye ramazan kumanyası dağıttı.

Abuja Din Hizmetleri Ataşesi Ali Kaşıkırık, ramazan yardımlarıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nijerya'nın Lagos ve Abuja şehirlerinde ramazanda aktif çalıştıklarını aktardı.

Kaşıkırık, "Nijerya'nın farklı bölgelerinde 4 gün boyunca yaklaşık 3 bin Nijeryalıya ramazan yardımı dağıtıldı. Nijerya Müslüman Kongresi işbirliğiyle Lagos'ta ramazan kumanyası dağıttık. Öte yandan başkent Abuja'nın farklı bölgelerindeki mülteci kamplarında ve köylerde yaşayan ihtiyaç sahipleri için de ramazan yardımı dağıtıldı." dedi.

- "Gerçeği Paylaş"

Avrupa'da yaşayan Türklerin kurduğu Hasene Derneği ise Kaduna ve Kano eyaletlerinde toplam bin 300 aileye ramazan kumanyası dağıttı.

"Gerçeği Paylaş" adıyla yürütülen kampanya ile Avrupa'da yaşayan Türklerin topladığı yardımlarla yetim çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Derneğin yürüttüğü faaliyetler kapsamında Kaduna'da 300, Kano'da ise 1000 paket ramazan kumanyası dağıtıldı.

Türk hayırseverlerin yardımı ile Nijerya'da faaliyet gösteren Abuja-İstanbul Dostluk Derneği ise ramazan ayı boyunca yaklaşık 2 bin aileye kumanya yardımında bulundu.

Dernek ayrıca başkent Abuja'nun Pape bölgesinde de 500 kız çocuğu için bayramlık elbise dağıttı.

Abuja-İstanbul Dostluk Derneği Temsilcisi Fatih Emin Danışan AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ramazan paketleri Türkiye ve Almanya'da yaşayan Türklerden gelen yardımlarla dağıtıldı. Ramazan ayı boyunca yüzlerce aileye kumanya dağıttık ama yardımlar geldikçe yardımlar da artıyor." diye konuştu.

Danışan, "Nijerya genelinde ramazan ayı boyunca 1800 aileye kumanya dağıttık. Ayrıca 20 bin kişiye iftar yemeği verdik ve 2 bin aileye de et dağıttık." ifadelerini kullandı.

Nijerya Dostluk Derneği ve Beşir Derneği'nin ortak yürüttüğü ramazan çalışmaları kapsamında da 3 bin 500 kişiye iftar verilirken 110 paket kumanya yardımı yapıldı ve bir su kuyusu açıldı.

- Yetimlerin bayramlıkları Türkiye'den

Ramazan boyunca Nijerya'daki yetimler de unutulmadı. Türkler tarafından kurulan Darul Erkam Vakfı, ramazan yardımlarının yanı sıra Nijeryalı 70 çocuğa elbise ve ayakkabıdan oluşan bayramlık paketleri dağıttı.

Ramazan ayında 200 aileye kumanya dağıtan vakıf, bu yardımlar dışında yaklaşık 1000 kişilik iftar düzenledi ve 10 adet su kuyusu açtı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :