Türkiye Rafting Şampiyonası

Türkiye Rafting Şampiyonası

- Erzurum'da R-4 Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 4. ayak müsabakalarının açılış töreni yapıldı- Vali Azizoğlu:"Rafting sporunun en güzel yapıldığı bölge Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da Erzurum, Çoruh Vadisi, Çoruh Irmağı'nın, dağlarının bulunduğu yerler


ERZURUM (AA) - Erzurum'da R-4 Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 4. ayak müsabakalarının açılış töreni yapıldı.

Havuzbaşı Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Caddesi'nde sporcular ve hakemler eşliğinde yürüyüşün ardından grup, Müceldili Konağı'na geçti.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, uluslararası alanda ülkeyi başarıyla temsil eden birçok milli sporcunun Erzurum'da bulunduğunu söyledi.

Sporcuların başarılarına başarı katacaklarına inandığını ifade eden Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Vatanımızı, milletimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcuların da burada olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Rafting sporunun en güzel yapıldığı bölge Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da Erzurum, Çoruh Vadisi, Çoruh Irmağı'nın, dağlarının bulunduğu yerler. Bu yarışmalarda dünyada ülkemizi temsil edecek sporcularımız ortaya çıkacak. Yarışmalarda dereceye girecek sporcularımız olacak. Böyle güzel bir faaliyetin Erzurum'umuzda yapılması için katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de sporculara başarılar dileyerek, belediye olarak tüm spor dallarına destek verdiklerini anlattı.

Raftingin doğa sporu olduğunu ve şehrin böyle bir imkanının bulunduğunu vurgulayan Sekmen, "Bu imkanı değerlendirmemiz lazım. Spor ahlaktır, güzelliktir, kardeşliktir. Sporcu kardeşlerime başarılar diliyoruz. Rafting sadece bu yıla has olmamalı, her yıl tekrarlanarak devam etmeli. İnşallah her yıl bunu burada gerçekleştirmeliyiz. Türkiye'nin her tarafından bu spora katılım olduğunu görüyorum." diye konuştu.

Türkiye Rafting Federasyonu Asbaşkanı Fikret Yardımcı ise konuşmasında, Erzurum'da şampiyona için buluştuklarını belirtti.

Bakanlık ve federasyon olarak Erzurum, Artvin, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Tunceli illerinin bulunduğu geniş havzada su sporları merkezi yapmaya önem verdiklerini aktaran Yardımcı, şunları ifade etti:

"Bu çalışmanın devamında Erzurum'a şampiyona verdik. Bugün Sayın Valimiz ile yaptığımız görüşmede 'Erzurum'a neden yapay rafting parkuru olmasın' dedik. Çünkü artık dünyada rafting parkuru yapma çalışmaları var. Erzurum'da bu parkurun yapılması için Valimiz destek vereceğini söyledi. Biz de Bakanlık ve federasyon olarak hep beraber bunu sağlamak için elimizden geleni yapacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :