Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin hisse devri

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin hisse devri

ÖİB Başkanı Aksu:- "(Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ) Şirketin özelleştirilmesi sonucunda özel sektör tarafından alınacak rekabetçi ve verimliliğe dayalı kararlar ile mevcut tesislerin ve dağıtım ağının daha etkin olarak kullanılacağı ve şirketin yay

ANKARA (AA) - Özelleştirme İdaresi Başkanı (ÖİB) Ahmet Aksu, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesi sonucunda özel sektör tarafından alınacak rekabetçi ve verimliliğe dayalı kararlar ile mevcut tesislerin ve dağıtım ağının daha etkin olarak kullanılacağı ve şirketin yaygınlaşarak güçleneceği kanaatinde olduklarını söyledi.

Aksu, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin yüzde 100 hissesinin Zülfikarlar Holding’in iştiraki olan Turkuaz Petrol'e devri için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şirketin 2015 yılının temmuz ayı itibarıyla özelleştirme programına alındığını hatırlatarak, bütün hazırlıkların 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını ve ihalenin şeffaf ve rekabetçi bir ortamda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Özelleştirme uygulamalarının hükümetlerin en önemli yapısal reformlarından birisi olduğuna dikkati çeken Aksu, özelleştirmeyi sadece kamuya gelir getirici bir unsur olarak değerlendirmediklerini, bunların aynı zamanda rekabet koşullarını iyileştiren uygulamalar olduğunu dile getirdi.

TP Petrol Dağıtım AŞ'nin 2016 sonu itibarıyla Türkiye'nin en büyük 6. dağıtım şirketi olduğunu belirten Aksu, "Turkuaz Holding bünyesinde bunun daha üst sıralara geleceğini ümit ediyoruz. Şirketin özelleştirilmesi sonucunda da özel sektör tarafından alınacak rekabetçi ve verimliliğe dayalı kararlar ile mevcut tesislerin ve dağıtım ağının daha etkin olarak kullanılacağı ve şirketin yaygınlaşarak güçleneceği kanaatindeyiz." diye konuştu.

- "Dev bir milli akaryakıt dağıtım şirketi ortaya çıkacak"

Zülfikarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsfendiyar Zülfikari de hızla büyüyen ve gelişen Türkiye'nin geleceğine olan inançları ve faaliyet gösterdikleri akaryakıt dağıtım sektöründe büyüme isteklerinin, söz konusu şirketi bünyelerine katmalarının en önemli nedenleri olduğunu ifade etti.

Zülfikari, hedeflerinin akaryakıt dağıtım sektöründe örnek ve lider bir konuma gelmek olduğunu dile getirerek, müşterilerine üstün hizmet anlayışı ile değer yaratan bir strateji ile bunu gerçekleştirebileceklerine inandıklarını kaydetti.

Turkuaz Petrol Genel Müdürü Çağdaş Demirağ da Zülfikarlar Holding bünyesinde Turkuaz Petrol ailesi olarak Türkiye'nin en değerli markalarından olan TP Akaryakıt Dağıtım şirketini satın almaktan gurur duyduklarını söyledi.

Türkiye'de 1994 yılından itibaren faaliyetini sürdürülen Turkuaz Petrol ile TP Petrol Dağıtım AŞ'nin güçlerini birleştireceğini ifade eden Demirağ, "Bu birleşme ile akaryakıt grubumuz sektörümüzün şampiyonlar ligine yükselmiş olacak. Bundan sonra tek şirket çatısı altında tek marka ile yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin her noktasında 700'ü aşkın istasyonumuzla 7/24 halkımıza hizmet edeceğiz. Bu iki büyük şirketin satın alma sonrası birleşmesinde dev bir milli akaryakıt dağıtım şirketi ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

- Satın alma bedeli 490 milyon lira

Turkuaz Petrol, 400'ü aşkın akaryakıt istasyonu, 7 akaryakıt depolama tesisi, 333 bin metreküp akaryakıt depolama kapasitesi ve 2 LPG dolum tesisini bünyesinde bulunduran Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'yi 490 milyon lira bedelle satın aldı.

Kimyevi maddeler, akaryakıt dağıtım, finans ve yenilenebilir enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Zülfikarlar Holding'in temeli 1942 yılında atıldı. Holding çatısı altında Turkuaz Petrol, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım, Akça Kimya, Akdeniz Faktoring, Tesla Enerji şirketleri yer alıyor.

Turkuaz Petrol de 400’ü aşan istasyon sayısı, 4 akaryakıt terminali, 14 bölge temsilciliği, 10 ikmal noktası ve 200’ü aşkın personeli ile faaliyetlerine devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :