Türkiye Oryantiring Şampiyonası

Türkiye Oryantiring Şampiyonası

- Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Akyüz: - "Oryantiring sporuna olan ilgi her yıl 2 veya 3 kat artıyor"


KIRKLARELİ (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, oryantiring sporuna olan ilginin her yıl arttığını söyledi.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nın ikinci kademe yarışları Kırklareli'nde devam ediyor.

Çukurpınar köyünde düzenlenen şampiyonada AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, organizasyona katılan tüm sporculara başarı dileğinde bulunarak, Kırklareli'nin oryantiring için çok güzel arazilere sahip olduğunu dile getirdi.

Kırklareli'nde uluslararası kamplar da düzenlemeyi hedeflediklerini anlatan Akyüz, "Oryantiring sporuna olan ilgi her yıl 2 veya 3 kat artıyor. Sporcu, antrenör ve idareci sayılarımız ile son yıllarda dikkati çekiyoruz. Bu tabii ki yerel yönetimlerin destekleri ile oluyor. Geçtiğimiz yıl Dünya Oryantiring Günü'nde en çok katılımcı ile rekor kırmıştık." diye konuştu.

Kırklareli'ndeki yarışmalara bin 154 yarışmacının katıldığını dile getiren Akyüz, bu sayıların her şampiyonada arttığına dikkati çekti.

Her ilin oryantiring haritasını çizmeyi hedeflediklerini vurgulayan Akyüz, oryantiring sporunu her yaştan insanların yapabileceğini ve bu sporla tanışan insanların devamlılık konusunda ısrarcı olduklarını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :