Türkiye Okullar Arası Oryantiring Şampiyonası

Türkiye Okullar Arası Oryantiring Şampiyonası

- Şampiyona 6 Mayıs'ta Trabzon'da yapılacak- Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Bektaş:"Şampiyonaya, Türkiye genelinde 64 okuldan yaklaşık 600 öğrenci katılacak"


TRABZON (AA) - Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'de 6 Mayıs'ta yapılacak Türkiye Okullar Arası Oryantiring Şampiyonası'nda, ülke genelinde 64 okuldan yaklaşık 600 öğrenci mücadele edecek.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Fatih Bektaş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, şampiyonanın, ülke turizmine önemli katkısı bulunan Uzungöl'de 6 Mayıs Pazar günü gerçekleştirileceğini belirtti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü de olan Bektaş, "Şampiyonaya, Türkiye genelinde 64 okuldan yaklaşık 600 öğrenci katılacak." dedi.

Görev yaptığı üniversitenin faaliyetlerine ilişkin de bilgi veren Bektaş, Türkiye'deki en önemli spor merkezlerinden birinin Trabzon olduğuna dikkati çekti.

Bektaş, sporcu yetiştirilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da görüşlerini paylaşarak şunları kaydetti:

"Avrupa'nın en iyi spor performans laboratuvarını Trabzon'da kurmaya hazırlanıyoruz. Trabzon'daki yetkililere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hedefimiz, Samsun'dan Sarp'a kadar olan bölgeye hükmetmek. Kurulacak merkez, sporculara yönelik gerekli bütün ölçümleri yapabilecek durumda olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :