"Türkiye-Nijerya ticaret hacmi iki yılda 2 milyar dolara çıkacak"

"Türkiye-Nijerya ticaret hacmi iki yılda 2 milyar dolara çıkacak"

Türkiye-Nijerya İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy:- "Gelecek iki yıl içerisinde iki ülke arasındaki ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Nijerya, Türk yatırımcılar için iyi bir pazar"- LCCI Başkan Yardımcısı Soboma Ajumogobia:- "Nijerya'da

LAGOS (AA) - Türkiye-Nijerya İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy, gelecek iki yıl içerisinde iki ülke arasındaki ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Nijerya, Türk yatırımcılar için iyi bir pazar" dedi.

Nijerya'nın ticaret başkenti Lagos'da düzenlenen Türkiye-Nijerya İş Forumu'nda iki ülkeden iş insanları bir araya geldi. Foruma Türkiye'den yaklaşık 40 firma katılırken ikili görüşmeler sonucunda iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırmaya yönelik kararlar alındı ve Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) ile Lagos Ticaret ve Sanayi Odası (LCCI) arasında mutabakat zabtı imzalandı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Nijerya İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nijerya'da düzenlenen forumun iki ülke arasındaki ticaretin arttırılması açısından önemli bir adım olduğuna dikkati çekti.

Aksoy açıklamasında, "Gelecek iki yıl içerisinde iki ülke arasındaki ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Nijerya, Türk yatırımcılar için iyi bir pazar." dedi.

Nijerya'da üretim yapan Hayat Holding'in genel sekreterliği görevini de yürüten Aksoy, Nijerya'daki yatırımlarının en az 100 milyon dolar civarında olduğunu ve yaklaşık 400 kişiye istihdam sağladıklarını vurguladı.

- "Türk yatırımcıların ülkemize gelmesinden dolayı mutluyum"

LCCI Başkan Yardımcısı Soboma Ajumogobia ise Türkiye ile ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve yatırımların artırılması için Türkiye ile ilişkileri geliştirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Ajumogobia, "Nijerya'da Türk büyükelçiliğinin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri artırmaya yönelik adımlar atmasından ve Türk yatırımcıların ülkemize gelmesinden dolayı mutluyum." açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin Nijerya'ya elbise, gıda ve otomobil parçaları başta olmak üzere birçok ürün sattığını dile getiren Ajumogobia, bunun karşılığında susam, deri ve kauçuk gibi ürünleri ithal ettiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :