Türkiye Müstemleke bir ülke değildir

Türkiye Müstemleke bir ülke değildir

Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında yaşanan Vize uygulаmаlаrının askıya alındığı karşılıklı misillemeye bir destekte Konya Muhasebe Hukuk Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Celal Emiroğlu’ndan geldi.

Hükümetin almış olduğu kararı Sivil Toplum Örgütü olarak desteklediklerini belirten Başkan Emiroğlu, “Öncelikle herkes şunu bilmeli. Türkiye müstemleke bir ülke değildir. Bir başkasının buyruğu altında, teslimiyeti altında olan bir ülke değildir.  Türkiye eski bildikleri Türkiye’de değildir. Açıkça ülkemizi bölmeye çalışan hain terör örgütlerine destek veren bir ülke için vize ile ilgili alınan bu karar son derece önemlidir ve Türk halkı olarak sonuna kadar destek vermemiz gerekir. 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili batılı ülkelerin vermiş olduğu destek ve çalışmaların bir ürünü olarak gerçekleştiğini düşündüğümüz vize restleşmesinde devlet sonuna kadar mücadelesini sürdürmesi gerekir. Sivil toplum örgütlerinin bu konuda biraz zayıf kaldıklarını düşünüyoruz” dedi.

Türk Halkının kurtuluş savaşında; Silah, yiyecek, giyecek, ve benzeri bir çok olumsuzluklara rağmen Erzurum ve Sivas kongrelerinde manda yönetimini kabul etmediğini hatırlatan Başkan Emiroğlu, “Kanla aldığımız bu toprakları yine kanla veririz. Ay yıldızlı bayrağın dalgalanması için ne gerekiyorsa onu yapmaya millet olarak hazırız. Bakın Irak’ta sözde devlet kurmak isteyenler bugün Türk askerinin kendisini göstermesiyle birlikte dağılmaya başladı. Siz çadır mı kuruyorsunuz. Ülke kurmak devlet kurmak o kadar kolay mı sandınız. Bu sebeple kimse Türk halkını baskı altına almaya kalkmasın” şeklinde ifade etti.