Türkiye Muhtarlar Federasyonu 27. istişare ve yönetim kurulu toplantısı

Türkiye Muhtarlar Federasyonu 27. istişare ve yönetim kurulu toplantısı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Akdeniz: - "Barış ve huzur ortamını bozmak isteyen her kim olursa olsun bu vatan toprakları içerisinde asla bizim birlik ve bütünlüğümüzü bozamayacağını bilmelerini istiyoruz"

ADIYAMAN (AA) - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Barış ve huzur ortamını bozmak isteyen her kim olursa olsun bu vatan toprakları içerisinde asla bizim birlik ve bütünlüğümüzü bozamayacağını bilmelerini istiyoruz." dedi.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'ndaki Türkiye Muhtarlar Federasyonu 27. istişare ve yönetim kurulu toplantısında, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden kadın muhtarlar ellerinde Türk bayrakları ile 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

Akdeniz, buradaki konuşmasında, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan dönemden geçildiğini dile getirerek, yanı başında ateş çemberi bulunan ülkede birlikteliğin önemini vurguladı.

Terörün ırkı ve mezhebi olmadığını ifade eden Akdeniz, şunları kaydetti:

"Terör terördür ve biz terörü başından beri lanetliyoruz, lanet okuyoruz. Barış ve huzur ortamını bozmak isteyen her kim olursa olsun, bu vatan toprakları içerisinde asla bizim birlik ve bütünlüğümüzü bozamayacağını da bilmelerini istiyoruz. Bu anlamda Güneydoğu'nun en önemli kentlerinden biri olan Adıyaman'dan Türkiye'ye barış ve dostluk mesajı vermek için buraya geldik. Biz barışın ve dostluğun olduğu heryerde varız."

Adıyaman Vali Vekili Onur Kökçü de herkesin bir gemide yolculuk ettiğini, bu geminin zarar görmesi halinde herkesin bundan etkileneceğini dile getirdi.

Sınırların öteki tarafında can güvenliğini sağlayamayan başarısız devletler görüldüğünü vurgulayan Kökçü, "Bölücü terör örgütü ve bunun farklı uzantılarının da ülkemizi bu devletlere dönüştürmeye çalıştığını gördük ancak bunlar hak ettiği cevabı alıyor ve alacak. Terörün kökünün kazındığını göreceğiz. Ülkemizin, tarihinin en ihtişamlı günlerine doğru adım adım gitmekte olduğunu ve çok kısa bir sürede ayak bağlarından ve kronikleşmiş tüm sorunlarından kurtulduğunu göreceğiz." şeklinde konuştu.

Alevi dedesi Ali Büyükşahin de hiçbir fark gözetmeksizin herkese sevgi ile kucak açtıklarını ifade etti.

Adıyaman Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek ise herkesin bir gemide bulunması nedeniyle bu güzel ve olumlu düşünceler arasında bağlantı olması gerektiğini söyledi.

Bunun gerçekleştirilmesi halinde geminin su almasına engel olunacağını vurgulayan Ürek, "Belki de su alan bir gemide çıkarır gömleğini tıkar ve o sızan suyu durdurur. Bizler anlatıldığı gibi bir ateş çemberi içinde yaşıyoruz. Çevremiz ve dünyanın her bir tarafından ateş sesleri geliyor. Bunların insani olması mümkün değildir." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :