Türkiye Motokros Şampiyonası'na doğru

Türkiye Motokros Şampiyonası'na doğru

- TMF Yönetim Kurulu Üyesi Akülke:"Şu an itibarıyla yarışlara 68 kaydımız var. Bu sayı artacak ve 80 sporcuyla, motokrosun bu seneki en kalabalık yarışlarını izleyeceğiz"


DÜZCE (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde 8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 5. ayak yarışlarına kayıtların sürdüğünü söyledi.

Yarışlar hakkında AA muhabirine bilgi veren Akülke, Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'ndeki şampiyonanın, engelleri ve alt geçişleriyle dünyanın sayılı pistlerinden birisinde gerçekleşeceğine dikkati çekti.

"Bu sene burada Avrupa Şampiyonası'nı gerçekleştirecektik. 15 Temmuz'da yaşadığımız hain saldırıdan ötürü değişen dengeler organizasyon tarihlerini de etkiledi." diyen Akülke, önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonası'nı mutlaka Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'ne getireceklerini ifade etti.

Akülke, hafta sonu yapılacak yarışlara sporculardan yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sporcular bu merkezi seviyor. Hafta sonları sporcular tarafından pist antrenman amacıyla doluyor. Şu an itibarıyla yarışlara 68 kaydımız var. Bu sayı artacak ve 80 sporcuyla, motokrosun bu seneki en kalabalık yarışlarını izleyeceğiz. TMF olarak yıllardır 'spor turizmin geleceğidir' sözünü savunduk. Spor, turizmin çok önemli kollarından bir tanesidir."


- "Düzce, Avrupa'nın motor sporları başkenti olacak"


Kentin spor turizmi ile tanınması yönündeki fikirlerine, Düzce'nin siyasetçi ve bürokratlarının destek vermesiyle başlanılan çalışmaların kısa sürede meyvesini aldıklarını belirten Akülke, şöyle konuştu:

"Bir yıl içerisinde inanılmaz bir ivme kazandık. Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası ile başladık. Türkiye Motokros Şampiyonası ile devam ettik. Geçen haftalarda Düzce'yi Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi ile taçlandırdık. Geri dönüşleri güzel oldu. Bu hafta Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 5. yarışı, ardından Türkiye ATV ve Türkiye Enduro Şampiyonaları da burada olacak. Bir tarafta da milli gururumuz Kenan Sofuoğlu'nun Cumayeri ilçesine yaptırdığı pist devreye girdiği an, başka şeyler konuşacağız. O zaman Düzce, Avrupa'nın motor sporları başkenti olacak."

Sporcuların MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc, 50cc ve veteran sınıflarında mücadele edeceği şampiyona, merkezdeki 19 rampadan oluşan, yüksek atlayışlara imkan tanıyan, bin 425 metre uzunluğundaki MX Parkuru'nda gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :