Türkiye Motokros Şampiyonası

Türkiye Motokros Şampiyonası

- Şampiyonanın 5. ayak yarışı Düzce'de başladı- TMF Yönetim Kurulu Üyesi Akülke: "Aslında bizi mutlu eden, bir yıldır Kaynaşlı'da gerçekleştirdiğimiz motosiklet organizasyonlarında attığımız emek tohumlarının çiçeklerini görmeye başladık"

DÜZCE (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 5. ayak yarışı Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Motor Sporları Merkezi'nde sıralama yarışlarıyla başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışlara Türkiye'nin birçok bölgesinden yaklaşık 80 sporcunun katıldığını söyledi.

Bu senenin en kalabalık motokros yarışlarının Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'nde düzenlendiğini belirten Akülke, "Aslında bizi mutlu eden, bir yıldır Kaynaşlı'da gerçekleştirdiğimiz motosiklet organizasyonlarında attığımız emek tohumlarının çiçeklerini görmeye başladık. 10 sporcumuz Düzce ve Kaynaşlı'dan Türkiye Motokros Şampiyonası'nda yarışacak. Artık bu iş, Düzce'nin sadece motor sporlarıyla değil alternatif sporlarla, spor turizmiyle çok farklı yerlere geleceğine inanmaya başladık." diye konuştu.

Akülke, iki gün sürecek yarışlarda yarın geçilecek final müsabakalarına Düzce ve çevre illerdeki yarışseverleri davet etti.

Şampiyonanın 5. ayak yarışlarına İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya, Sakarya, Ankara ve Bursa başta olmak üzere KKTC’den de katılan sporcular MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc, 50cc ve Veteran sınıflarında mücadele edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :