"Türkiye milli güvenliğini ve sınırlarını koruma hakkına sahip"

"Türkiye milli güvenliğini ve sınırlarını koruma hakkına sahip"

Arap dünyasının önde gelen isimlerini bünyesinde barındıran Stratejik Düşünce Platformu, Zeytin Dalı Harekatı'na desteğini yazılı açıklamayla bildirdi - Platformun açıklamasında, Suriye halkının dostu olan Türkiye'nin milli güvenliğini ve sınırlarını koru

İSTANBUL (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na, destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Arap dünyasının önde gelen aydınlarını bünyesinde barındıran Stratejik Düşünce Platformu, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi. Arap dünyasındaki en etkili platformlardan biri olan Stratejik Düşünce Platformu, 30'un üzerinde ülkeden 88 akademisyen, yazar, gazeteci ve siyasetçinin imzasıyla Zeytin Dalı Harekatı'na desteğini yazılı açıklamayla beyan etti.

Açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın Türk ordusu tarafından Özgür Suriye Ordusu iş birliği ve koordinasyonuyla yürütüldüğü belirtilerek, Türkiye'nin milli güvenliğini ve sınırlarını koruma hakkı bulunduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Devleti, tüm kesimleriyle Suriye halkının dostudur ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasından yanadır. Türkiye kendi milli güvenliğini ve sınırlarını koruma hakkına sahiptir. Askeri operasyona dair Türkiye'nin siyasi açıklamalarını ilan edilmiş doğru hedefler olarak kabul ediyoruz. Bölgenin kültür ve medeniyet algısına yabancı bir unsur olarak gelen DEAŞ, PKK ve PYD gibi terör örgütlerine bağlı bütün örgütlenmeleri reddediyoruz."

Açıklamada, Türkiye'nin Suriyelilere ve diğer İslam ülkelerindeki halklara yönelik kardeşçe tutumu ve insani yardımlarından övgüyle söz edildi.

Beyanda, imzası bulunan kişiler arasında Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Ürdün'deki İslami Çalışma Cephesi eski Genel Sekreteri Hamza Mansur, Avrupa Birliği Uzmanı Basim Hatahat gibi isimler bulunuyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :