Türkiye Mezunlarından Zeytin Dalı'na destek

Türkiye Mezunlarından Zeytin Dalı'na destek

Türkiye'de yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra ülkesine dönen mezunlar, Zeytin Dalı Harekatının Türkiye'nin meşru müdafaa hakkı olduğunu vurguluyor- Bosna Hersekli Kaşlı:- "Mehmetçiğin Afrin'de ayak bastığı yerlerde sevinen insanların görüntüleri her şe

ANKARA (AA) - NAZLI YÜZBAŞIOĞLU - Türkiye'de çeşitli üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi gördükten sonra ülkelerine dönen "Türkiye Mezunları", Türkiye'nin toprak bütünlüğü ve sınır güvenliği için meşru müdafaa hakkını kullandığını ve bölge halkına yardım eli uzattığını söyleyerek, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığının (YTB) yabancı öğrencilere Türkiye'de eğitim alma imkanı sağlayan bursları ile öğrenimini tamamlayıp ülkesine dönen "Türkiye Mezunları", Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nı AA muhabirine değerlendirdi.

- "Mehmetçiğin ayak bastığı yerlerde sevinen insanlar her şeyi anlatıyor"

Türkiye'de okuduktan sonra ülkesi Bosna Hersek'e dönen Emine Şeçeroviç Kaşlı, Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmanın Türkiye'nin temel hakkı olduğunu belirterek, "Bu harekatta Türkiye'nin mazlumlara her koşulda uzattığı yardım elini görüyoruz. Türkiye bugüne kadar Suriye'de yaşam mücadelesi veren masum sivillerin sesi olmaya çalıştığı gibi, ülkeye kabul ettiği mültecilerin de sığındığı toprak olmuştur." dedi.

Nerede yardıma muhtaç bir millet varsa orada Türkiye'nin izlerinin olduğunu söyleyen Kaşlı, "Kendi vatanım olan Bosna Hersek de buna dahildir. Yardıma muhtaç olduğumuz dönemlerde Türkiye yardım elini uzatmıştır ve destekleri devam etmektedir. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Ziraat Bankası gibi kurumların verdiği desteklerin yanı sıra YTB'nin sağladığı burslar da büyük ölçüde ülkeme katkı sağlıyor. Her ne kadar bazı kesimler, özellikle Batı medyası TSK'nin Afrin'deki varlığını farklı göstermeye çalışsa da Mehmetçiğin Afrin'de ayak bastığı yerlerde sevinen insanların görüntüleri her şeyi anlatıyor." diye konuştu.

- "Zeytin Dalı Harekatı insani bir müdahaledir"

Kosovalı Bayram Pomak ise, "Dünya medyası, Türkiye'nin uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına uygun olan bu operasyonunu ısrarla farklı yorumlamaktadır. Zeytin Dalı Operasyonu hem hukuki hem tarihsel hem de insani açıdan Türkiye'nin hakkıdır. Harekat, Türkiye'ye düşen roketler ve toprak bütünlüğünü tehdit eden durumlardan dolayı yapılmaktadır. Aynı zamanda Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı bir insani müdahaledir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Terör koridorunu önlemek için yapılıyor"

Türkiye'deki öğrenimini tamamladıktan sonra memleketi İran'a dönen İbrahim Ramazani ise, "40 yıla yakındır terör örgütü PKK'yı Türkiye'ye musallat etmeye çalışanlar, Türkiye için son çareyi FETÖ'de bulacaklarını zannettiler fakat Türk milleti FETÖ'yü sildi süpürdü. Bu kez Türkiye coğrafyası içinde çaresiz kalan unsurlar, Türkiye sınırlarını ele geçirmeye ve terör koridorları oluşturmaya kalkmışlardır. Elbette ki Türkiye buna da izin vermeyecektir." dedi.

Bölgede terör örgütlerinin büyük bir tehdit haline geldiğini belirten Ramazani, "Afrin'deki operasyon aynı zamanda uzun dönemi kapsayacak bir yatırımdır. Operasyon Kilis ve Reyhanlı'ya atılan roketlerin yanında sınırlarda oluşabilecek terör koridorunu önlemek için de yapılmaktadır." ifadesini kullandı.

- "Zeytin Dalı Harekatı, hakla batılın savaşı"

Azerbaycanlı Türkiye Mezunu Telman Nusretoğlu da, "İki bin yıllık birikimi olan Türk devlet geleneğini arkasına alan Erdoğan'ın destansı mücadelesi sayesinde Gezi olaylarından, 15 Temmuz'a uzanan süreçteki sinsi hamlelerle İslam dünyasının kalesini içten ele geçirme teşebbüsleri başarısızlığa uğramıştır." diye konuştu.

Fırat Kalkanı Operasyonu ile küresel emperyalizmin oyununun bozulduğunu kaydeden Nusretoğlu, "Şimdi ise karargahı Anadolu olan ümmet coğrafyalarının müstemleke zulmünden kurtarılmasına yönelik Türkiye operasyonları başlamıştır. Bu kapsamda başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, otuz yıldır terör koridoru projesine yatırım yapan emperyalist ülkelerin Ortadoğu'dan başlayacak çöküş sürecini de hızlandıracaktır. Zeytin Dalı Harekatı, hakla batılın savaşıdır." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :