"Türkiye Mazlum Coğrafyanın Umudu"

"Türkiye Mazlum Coğrafyanın Umudu"

Uluslararası Rabia Platformu Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir'in konuşmacı olacağı etkinlik, 28 Ekim Cuma günü İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde gerçekleşecek

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Rabia Platformu Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, "Türkiye Mazlum Coğrafyanın Umudu" etkinliğinde konuşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve İstanbul İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği’nin (İSTİMDER) iş birliğiyle düzenlenen, "Türkiye Mazlum Coğrafyanın Umudu" başlıklı söyleşide, Uluslararası Rabia Platformu Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir konuk olacak.

İşbilir etkinlikte, "İslam Dünyası Neresi?", "İslam Dünyası'nın Jeopolitik ve Demografik Analizi", "Türkiye’nin İslam Dünyası Politikası Nedir?", "Mısır, Suriye ve Irak'taki Son Gelişmeler" ve "15 Temmuz Sonrası Türkiye'nin Dış Politikası" gibi soruların cevaplarını arayacak.

Etkinlik, 28 Ekim Cuma günü saat 15.30'da İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

-Cihangir İşbilir hakkında

İşbilir, 1975'de Kahramanmaraş’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitiren İşbilir, "Suriye’nin Anayasal Yapısı ve Baas Rejimi" hakkında yüksek lisans yaptı. İslam dünyasında çatışma çözümleri, barış inşası ve sivil toplum kuruluşları sahasında doktora çalışmasına devam eden İşbilir, 20 yıla yakındır birçok ulusal gazete ve dergide yazarlık, editörlük yaptı.

İslâm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin (İDSB) kuruluş çalışmalarında yer alan İşbilir, bu birliğin genel koordinatörlüğü görevinde bulundu. 2013 senesinde kurulan ve dünya çapında 400’e yakın sivil toplum kuruluşunun üye olduğu Uluslararası Rabia Platformu'nun da genel koordinatörü olan İşbilir, halen AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı görevine devam ediyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :