Türkiye Kyokushin Stil Karate Şampiyonası Artvin'de başladı

Türkiye Kyokushin Stil Karate Şampiyonası Artvin'de başladı

ARTVİN (AA) - Türkiye Kyokushin Stil Karate Şampiyonası, Artvin’de düzenlenen törenle başladı.Türkiye Karate Federasyonun 2014 faaliyet takviminde yer alan şampiyona, Türkiye’nin çeşitli...

ARTVİN (AA) - Türkiye Kyokushin Stil Karate Şampiyonası, Artvin’de düzenlenen törenle başladı.

Türkiye Karate Federasyonun 2014 faaliyet takviminde yer alan şampiyona, Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla Artvin Merkez Spor Salonu'nda düzenleniyor.

Törenin açılışında konuşan Vali Kemal Cirit, Artvin'in sporda kabuğunu kırdığını vurgulayarak, bu güzel organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Artvin’de 8 ilden güzide sporcuların olduğunu kaydeden Cirit, "Genç sporcu kardeşlerim var. Türkiyemiz'in yüz akları olacaksınız. Bugün kaybedersiniz, yarın belki çok üst noktalarda bulunursunuz. Ülke olarak sizlerin başarısına ihtiyacımız var. Çünkü ülkemiz de kabuğunu kırıyor, ülkemiz de dünyada uluslararası görünürlüğü aktif bir ülke durumuna geldi. Sporda da bu olacak, bunu da sizler başaracaksınız" dedi. 

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise Artvin'de spor turizminin yeniden canlanması için korun üzerindeki külleri üflediklerini belirterek, Federasyon Başkanı Esat Delihasan’ı ve Milli Takım sporcularını Kafkasör Yaylası'nda 1 aylık kampa davet etti.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da konuşmasında, karatenin bir sitili olan Kyokushin'in yıllardır karate bünyesinden uzak, başka federasyonlarda hayatını sürdürmeye çalıştığını ifade etti.

Konuşmalar ardından Delihasan, Artvin Valisi Kemal Cirit’e, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim’e ve Karate İl Temsilcisi Şirin Ali Öz’e teşekkür plaketi taktim etti.

Açılış törenin ardından müsabakalara geçildi.

Şampiyona yarın yapılacak müsabakaların ardından sona erecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı