"Türkiye Kupası, lige hazırlık anlamında ciddi bir turnuva"

"Türkiye Kupası, lige hazırlık anlamında ciddi bir turnuva"

Orduspor Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Deringöl: - "Bu gibi turnuvalarla eksiklerimizi görüp takım olmak adına açığı kapatmaya çalışıyoruz"

ORDU (AA) - Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) ekiplerinden Orduspor'da başantrenörü Levent Deringöl, Türkiye Kupası'nın kendileri için lige hazırlık anlamında ciddi bir turnuva niteliği taşıdığını söyledi.

Deringöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KBSL Türkiye Kupası grup eleme müsabakalarının yarın Samsun'da başlayacağını anımsattı.

Karşılaşmaların Canik Atatürk Spor Salonunda oynanacağını belirten Deringöl, C Grubu'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor, Samsun Canik Belediyespor ve Abdullah Gül Üniversitesi ile mücadele edeceklerini vurguladı.

Deringöl, Türkiye Kupası'na en iyi şekilde hazırlanan takımın gerçek hedefinin lig ve Avrupa Kupası olduğunu dile getirerek, "Türkiye Kupası bizim için lige hazırlık anlamında ciddi bir turnuva niteliği taşıyor. Lig tarihinin belki de en zor, en heyecan verici sezonlarından biri bizi bekliyor" dedi.

Transfere geç başladıklarını ve hazırlık kampı yapamadıklarına işaret eden Deringöl, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eksiklerimiz var. Oyun kurucumuz ülkesinin milli takımında. Yine de iyi bir takım kurduğumuzu söyleyebilirim. Bu gibi turnuvalarla eksiklerimizi görüp takım olmak adına açığı kapatmaya çalışıyoruz. Ligde neler yapabileceğimize dair fikir sahibi oluyoruz. Bizim bu sezon için gerçek hedefimiz lig ve Avrupa Kupası maçları olacak ancak Türkiye Kupası'nda da elimizden geleni yapıp 8'li finallere kalmak istiyoruz."

Orduspor, kupadaki ilk maçında yarın 18.30'da Hatay Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı