Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası sona erdi

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası sona erdi

Ankara DSİ Gençlik Spor Kulübü şampiyon oldu

 

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, Konya'da sona erdi.

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan açıklamaya göre, 41 il ve KKTC'den toplam 55 takım ve 712 sporcunun 9 tur boyunca mücadele ettiği şampiyonada, Ankara DSİ Gençlik Spor Kulübü şampiyonluğu elde etti.

Ankara DSİ Gençlik Spor Kulübünün yanı sıra, Marmara Üniversitesi Spor Kulübü (İstanbul), Pendik Satranç Spor Kulübü Derneği (İstanbul), Karaman Yunus Emre Ortaokulu Spor Kulübü, Mezopotamya Spor Kulübü (Mardin) ve Masal Diyarı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (Edirne) de ilk 6 sırayı alarak, 2018 Türkiye Satranç 2. Ligi'ne yükselme başarısını gösterdi.

Turnuvanın kapanış törenine TSF Başkanı Gülkız Tulay'ın yanı sıra Başkan Vekilleri Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Nilüfer Çınar Çorlulu, Ahmet Haznedaroğlu, Özgür Solakoğlu, Onur Girdap, Rafet Gülmez, Ali Ümit Şifaver, Ahmet Arda Kılıç, kulüp temsilcileri, sporcular, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Gülkız Tulay, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, ülkenin birlik ve beraberliği, Cumhuriyetin bölünmez bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehit ve gazilere rahmet ve minnet dileklerini sundu.

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nı satranç ailesinin birlik ve beraberliği içinde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tulay, şunları kaydetti:

"Her yıl olduğu gibi bu sene de bu özel camianın çok önemli halkası olan kulüp temsilcilerimizle bir araya geldik, toplantılar yaptık. Toplantılarımızda, kulüplerimizin yaptıkları başarılı çalışmaları ele aldık, yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini görüştük. Kulüp temsilcilerimiz tarafından dile getirilen sorunlar, çözüm önerileri her yıl olduğu gibi bu yıl da yönetimimiz tarafından tek tek değerlendirilecek ve gereği yapılacaktır. Biz kocaman bir aileyiz. Sporcularımızla, kulüplerimizle, teknik kadromuzla, sporcularımızın aileleriyle kocaman, güçlü bir aileyiz."

Konuşmaların ardından, 2018 Türkiye Satranç 2. Ligi'ne yükselen takımlar ve masa derecesi elde eden sporculara kupa ve madalyaları verildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :