Türkiye-Kosova Sağlık Haftası sona erdi

Türkiye-Kosova Sağlık Haftası sona erdi

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen hafta kapsamında Kosova'ya gelen Türk doktorlar, Kosovalı meslektaşları ile birlikte 138 ameliyat gerçekleştirdi

PRİŞTİNE (AA) - Türkiye ile Kosova hükümetleri arasında varılan anlaşma kapsamında, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Türkiye-Kosova Sağlık Haftası sona erdi.

Kosova Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hafta boyunca yeni başarılara imza atıldığı belirtilerek, bu hafta içinde Türkiye'den Kosova'ya 26 sağlık uzmanı geldiği kaydedildi.

Türk doktorların Kosovalı meslektaşları ile birlikte, aralarında Kosova'da ilk kez yapılan 5 aylık bir bebeğin kalp ameliyatının da bulunduğu 138 operasyon gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, ayrıca 955 sağlık uzmanının katıldığı eğitim faaliyetleri de yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, geçen yıllardaki sağlık haftalarına kıyasla hem ameliyat ve muayene sayısı hem de doktorlar arasında paylaşılan deneyimler bakımından bu yıl önemli ilerleme kaydedildiği ifade edildi.

Öte yandan, iki ülkenin sağlık bakanlıkları arasında imzalanan iş birliği anlaşması kapsamında, Kosova'dan 20 sağlık uzmanı da 2 hafta boyunca eğitim almak üzere Türkiye'ye gitti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :