Türkiye-Karadağ İlişkileri Sergisi Cetinje'de açıldı

Türkiye-Karadağ İlişkileri Sergisi Cetinje'de açıldı

PODGORİCA (AA) - Arşiv Belgelerinde 19. Yüzyıl ve 20. Yüzyılın İlk Yarısında Türkiye-Karadağ İlişkileri Sergisi, Karadağ'ın Cetinje şehrinde açıldı.Karadağ...

PODGORİCA (AA) - Arşiv Belgelerinde 19. Yüzyıl ve 20. Yüzyılın İlk Yarısında Türkiye-Karadağ İlişkileri Sergisi, Karadağ'ın Cetinje şehrinde açıldı.

Karadağ Kültür Bakanlığı, Karadağ Arşivler Genel Müdürlüğü ve Türkiye'nin Podgorica Büyükelçiliğinin ortaklaşa düzenlediği sergide, iki ülke arasındaki ilişkilere dair arşiv belgeleri sergilendi.

Karadağ Kültür Bakanı Janko Ljumovic, açılışta yaptığı konuşmada, Karadağ arşivinin ülke tarihine ışık tutan belge ve hafıza hazinesi olduğunu vurgulayarak, "Kültür Bakanlığı olarak iki ülke arasındaki iyi ilişkileri takdim etmekten gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip de serginin, Türkiye ile Karadağ arşivlerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıktığını aktararak, Karadağ'ın bağımsızlığının 10. yılına armağan ettikleri sergide, iki ülkenin bahsi geçen dönemdeki iyi ilişkilerine vurgu yaptıklarını söyledi.

Türkiye'nin Devlet Arşivlerinde de Karadağ ile Türkiye'nin ortak geçmişine dair on binlerce belge olduğuna işaret eden Galip, sergilenen belgelerin, özellikle Sultan II. Abdülhamid ile dönemin Karadağ Kralı Nikola Petrovic arasındaki iyi ilişkilere ve iş birliğine tanıklık ettiğini belirtti.

Sergiye Karadağ Arşivler Genel Müdürü Stevan Radunovic'in yanı sıra çok sayıda Karadağlı katıldı.

Karadağ Kültür Bakanlığına ait binada açılan serginin, iki ülkenin devlet arşivleri arasındaki iş birliği anlaşmasının bir parçası olduğu ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :