Türkiye-Japonya ilişkilerinin 90. yıl dönümü

Türkiye-Japonya ilişkilerinin 90. yıl dönümü

Japon moda tasarımcısı Kansai Yamamoto, "Hello İstanbul" adlı gösterini Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye ile Japonya'nın düzenli diplomatik ilişkiler kurmasının 90. yıl dönümü İstanbul'da bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamaya göre, Japon moda tasarımcısı Kansai Yamamoto, Esma Sultan Yalısı'nda 11 Ekim'de "Hello İstanbul" adı altında büyük bir gösteri gerçekleştirecek.

Kutlamaya iki ülkeden aralarında politikacılar, iş adamları ve sanatçıların da yer aldığı 500 davetli katılacak. 90. yıl dönümü unutulmaz kılacak organizasyon, görkemli bir koreografi ile sunulacak defileler ve moda tasarım sergilerinden oluşacak.

Yamamoto'nun, pek çok moda tasarımcısı ve sanatçıların katılımıyla gerçekleştireceği Japonya tanıtımı temalı "Hello İstanbul" projesinde, Asya ve Avrupa arasında kurulan kültürel köprüye de atıfta bulunulacak. Sanatçının düzenlediği gösteri, basit bir kostüm defilesi olmanın ötesinde, ışık, müzik ve görüntülerin kombin edildiği oldukça cesur ve büyük ölçekli, eşsiz bir sahne şovu olacak. Sergide Türkiye ve Japonya'nın uzun soluklu dostluğuna yakışan Türk kumaşlarından oluşan tasarımlar da yer alacak. 

Kutlamalar kapsamında Japonlar tarafından "Uluslararası Kültür ve Barış Ödülü" ile "Yüksek Şeref Madalyası" ile onurlandırılan merhum sanatçı Barış Manço'nun isminin verildiği vapur, 4-11 Ekim arasında geleneksel Japon denizci bayraklarıyla süslenecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yamamoto, Türk halkının Japonya'ya duyduğu sevgiyi çok iyi bildiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Aslında iki kültür arasında benzerliğin olduğunu keşfettim. Örneğin, Türkiye ve Japonya'nın deniz kıyılarında çok fazla balıkçılık yapılır ve tüketilir. Japonların kimonosu ve Türklerin kaftanı gibi benzerlik gösteren boyutlu dikiş yöntemleri olan yöresel kıyafetleri vardır. Bunun gibi birçok örnek gösterilebilir. 2014 Türkiye-Japonya Diplomatik ilişkileri 90. yıl dönümüdür. Bu harika fırsatı değerlendirerek, Japon geleneksel denizci bayraklarıyla Asya ve Avrupa'yı bağlayan vapurları süsleyip Japonya ve Türkiye'nin 'Friend-Ship' yani dostluk simgesini yaratmak ve kostüm defilesinde müzik ve tekstilden modern Japon kültürü hissettirebilmek benim umudumdur. Türkiye ve Japonya'nın dostluğunun devamı dileğimle bu projeyi hediye ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı