"Türkiye İslam coğrafyasının umududur"

"Türkiye İslam coğrafyasının umududur"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydın:- "Türkiye İslam coğrafyasının umududur. İslam ülkelerinin dağınıklığının giderilmesi gerekiyor. Bunu giderilmesinde en önemli ülke şüphesiz Türkiye'dir"- "Türkiye'nin adaletten hukuka, ekonomiden dış politikay

DİYARBAKIR (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, "Türkiye İslam coğrafyasının umududur. İslam ülkelerinin dağınıklığının giderilmesi gerekiyor. Bunu giderilmesinde en önemli ülke şüphesiz Türkiye'dir." dedi.

Aydın, beraberinde Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Kaya ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ile Anadolu Ajansı (AA) Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem Gültekin'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, ülke, millet ve coğrafya olarak önemli bir süreçten geçildiğini söyledi.

"Rejim, sistem ve sınırları itibarıyla Türkiye hedef tahtasında bir ülke." diyen Aydın, şöyle devam etti:

"Türkiye bütün eksikliklerine rağmen bugün İslam coğrafyasının umududur. İslam ülkelerinin dağınıklığının giderilmesi gerekiyor. Bunu giderilmesinin en önemli ülke şüphesiz Türkiye'dir. Türkiye'nin adaletten hukuka, ekonomiden dış politikaya her alanda derlenip, toparlanması kendine gelmesi, güçlenmesi, bütün mazlumlar açısından beklenilen bir şeydir."

Ülke ve millet olarak mazlumların umudu olma hususunda gerekli adımların hep birlikte atılacağını dile getiren Aydın, iyi, doğru, faydalı ne yapılıyorsa bunun aslında bütün mazlumlar ve İslam alemi için olduğunu vurguladı. Aydın, ülkede olan bütün olumsuzluklar ve kaygı verici durumların ise bütün mazlumların aleyhine olduğunu anlattı.

- ABD'nin Kudüs kararı

Aydın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararına ilişkin, "Aslında bir şekliyle Trump'a bu hükümsüz açıklamasından dolayı teşekkür etmemiz icap ediyor. Çünkü Kudüs'ü Müslümanların gündemine güçlü bir şekilde getirmeye vesile oldu." diye konuştu.

Süratle Türkiye'nin öncülüğünde İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ülkelerin bu konuda bir araya geldiğini hatırlatan Aydın, bütün dünyada ciddi eylemler ve haykırışların olduğuna işaret etti.

Aydın, şunları kaydetti:

"Kudüs belki de Müslümanların derlenip, toparlanması açısından da bir fırsata dönüşüyor. İİT'ye üye ülkelerin Türkiye'nin çağrısıyla bir kaç gün içerisinde bir araya gelmesi fevkalade önemlidir. Böyle kriz zamanlarında bir araya gelmek önemli. İİT tarafından alınan kararlar da önemli. Kudüs'ün doğu ve batı olarak ikiye ayrılarak deklare edilmesi kısa vadede Müslümanların lehine görünse de orta ve uzun vadede hem İsrail'in meşruiyeti açısından kaygı verici hem de, 'Zımnen bir kısmını bırakıyoruz.' manasına gelebilir. Şüphesiz İslam ülkelerinin yöneticileri de bölge ülkelerinin sivil toplum ve kanaat önderleri ile siyasetçileri de bölgede sulhu ve adaleti isterler."

Bu sürecin Müslümanların değerleri, ekonomik, siyasal, hak, hukuk, adalet ve özgürlükleri açısından iyi bir noktaya gelinmesine vesile olmasını dileyen Aydın, "İsrail'in bir terör devleti olarak zikredilmiş olması önemlidir. ABD'nin, Trump'ın bu açıklamasıyla İsrail, Filistin görüşmelerinden uzak tutulacak olması da umut verici." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :