Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nde ilk tur tamamlandı

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nde ilk tur tamamlandı

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin en başarılı sporcuları, 2014-2015 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nin ilk tur müsabakalarında kozlarını paylaştı. Banka...

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin en başarılı sporcuları, 2014-2015 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nin ilk tur müsabakalarında kozlarını paylaştı. 

Banka açıklamasına göre, 2014-2015 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nin ilk tur müsabakaları tamamlandı.

Kocaeli Theness Otel'de gerçekleştirilen, 87'si unvanlı olmak üzere toplam 219 sporcunun mücadele ettiği ligde, Pamukkale Yönetimi Bilişim Sistemleri Zeka Kulübü'nü 0-8'lik skorla yenen Beşiktaş Jimnastik Kulübü ilk turda en farklı skoru elde eden takım oldu.

İlk turdaki diğer maçlarda 2014 Türkiye Kulüpler Satranç Birinci Ligi şampiyonu Kayseri Şeker Spor Kulübü, Çallı Spor Kulübü karşısında 6-2'lük bir başarı elde ederken, İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü, Ankara Demirspor Kulübü'nü 6,5-1,5 yenerek ilk turda iyi performans sergileyen kulüplerden biri olarak dikkati çekti.

Öte yandan Tarsus Zeka Satranç Kulübü, Türk Hava Yolları Spor Kulübü'ne 7-3 yenilirken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü ile 4-4 berabere kaldı.

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi karşılaşmalarında Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü, T.S Alyans Satranç Spor Kulübü'nü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü'nü 4-3 mağlup etti.

Takımların ve sporcuların çekişmeli mücadelesine sahne olan Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nin 13 turu sonunda şampiyon olan kulüp, Avrupa Kulüpler Şampiyonası'na katılarak Türkiye'yi temsil hakkı kazanacak.

15 Ağustos'a kadar sürecek karşılaşmalar, Türkiye Satranç Federasyonu'nun http://superlig2015.tsf.org.tr/tr/canli-yayin adresindeki sanal stadyumlarından canlı olarak izlenebiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı