Türkiye, İran'a buz hokeyi eğitimi verecek

Türkiye, İran'a buz hokeyi eğitimi verecek

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, İran ile iş birliği protokolü imzaladıklarını belirterek, "Buz hokeyi öğretip tekerlekli paten hokeyi öğreneceğiz." dedi.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, İran ile iş birliği protokolü imzaladıklarını belirterek, "Buz hokeyi öğretip tekerlekli paten hokeyi öğreneceğiz." dedi.

Akay'ın yaptığı açıklamada, federasyon bünyesinde yer alan tekerlekli paten hokeyi (inline hokey) konusunda atılım içine girdiklerini söyledi.

Şu ana kadar buz hokeyi sporcularından oluşan tekerlekli paten hokeyi takımına sahip olduklarını ifade eden Akay, "Bu yapılanmayı değiştirmek zorundayız. İran ile yaptığımız protokol, iki ülkeye de eksik noktalarını tamamlama fırsatı verecek. İran, tekerlekli paten hokeyi konusunda bizden ileri seviyede. Biz de buz hokeyinde onların çok üstünde bir noktadayız. Uluslararası Tekerlekli Paten Hokeyi Federasyonuna da üyeler. Antrenör anlamında da çok başarılı isimlere sahipler. İran ile yaptığımız iş birliği protokolü kapsamında biz onlara buz hokeyi eğitimi verecek, onlardan da tekerlekli patenle hokey eğitimi alacağız." diye konuştu.

Akay, İran'ın olimpik ölçülerde tekerlekli paten hokeyi tesislerine sahip olduğunu vurgulayarak, "Yaklaşık 8 gün İran'da tekerlekli patenle hokey kampı yapacağız. Onların buz hokeyi takımı da kasım ayında Erzurum'a gelerek kampa girecek. İki ülke, birbirini ağırlayacak ve ücret almadan kamp yapma imkanı sunacak. İki taraf da emek verecek ve eksik noktaları tamamlayarak seviye atlamaya çalışacak." ifadelerini kullandı. 

Seçmeler yapılacak 

Akay, tekerlekli paten hokeyinde lig olmadığını ve herhangi bir turnuva yapılmadığını dile getirerek, hedef belirlemeden başarının gelmeyeceğini belirtti.

Türkiye'de özellikle genç nüfusta tekerlekli paten kullanımının yaygın olduğuna işaret eden Akay, şöyle devam etti:

"Tesis anlamında tekerlekli paten hokeyinin hiçbir sıkıntısı yok. Düz bir zemini olan her yer tesis gibi kullanılabilir. Sporcu sayısı potansiyeli anlamında da Türkiye önemli bir noktada. Buz hokeyi sporcularından tekerlekli paten hokeyi takımı kurabiliriz ancak bu sistem doğru bir sistem değil. Bunu düzeltmek zorundayız. Bu kapsamda 4 ilde tekerlekli paten hokeyi seçmeleri yapacağız. Belirleyeceğimiz başarılı isimlerle yolumuza devam edeceğiz. Buz hokeyinde yıllardır yapılan çalışmalar neticesinde belli bir noktaya geldik. Açılacak ligleri açtık, kurulacak milli takımları kurduk. Buz hokeyinde yapacaklarımız elbette ki bitmedi ancak tecrübe edindik. Bu tecrübeleri, tekerlekli paten hokeyine aktaracağız. İkisinin birbirine uyum sağlamasına çabalayacağız."