Türkiye ile İsrail ilişkilerinde yeni dönem

Türkiye ile İsrail ilişkilerinde yeni dönem

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:- "Bundan sonraki süreç; yaraların sarılması, Filistin'in acil ihtiyaçlarının karşılanması ve iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi adına atılacak adımlardan ibarettir."

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatı, "Bundan sonraki süreç; yaraların sarılması, Filistin'in acil ihtiyaçlarının karşılanması ve iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi adına atılacak adımlardan ibarettir." ifadesini kullandı.

İnceöz, "Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatla" ilgili yazılı açıklama yaptı.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi adına atılan adımın, gerek iki ülke ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler açısından önemli olduğunu vurgulayan İnceöz, "En önemlisi, Türkiye'nin başından beri ortaya koyduğu koşullardan taviz vermemesi ve İsrail tarafının bunu kabullenmesi olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

İnceöz, milletin çıkarlarını önceleyen bu mutabakatın aynı zamanda İsrail ablukası altındaki Filistin ve Gazze için de hayati öneme sahip olduğuna işaret etti. İlknur İnceöz, şunları kaydetti:

"Türkiye’den özür dilenmesi, Mavi Marmara şehitlerinin yakınlarına tazminat ödenmesi ve Filistin’e uygulanan ambargonun hafifletilmesini kapsayan bu tarihi adımın başta ülkemize, mavi Marmara şehitlerinin ailelerine ve Filistin coğrafyasına hayırlı olmasını diliyorum.

Bundan sonraki süreç; yaraların sarılması, Filistin'in acil ihtiyaçlarının karşılanması ve iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi adına atılacak adımlardan ibarettir. Türkiye; liderimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 'one minute', 'Dünya 5’ten büyüktür' dediği yerdedir ve bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Filistin başta olmak üzere mazlum coğrafyaların haklı mücadelesinin yanında olmaya devam edecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :