Türkiye ile Bosna Hersek arasında işbirliği

Türkiye ile Bosna Hersek arasında işbirliği

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ile Hersek Bölgesel Kalkınma Ajansı işbirliği protokolü imzaladı

SARAYBOSNA (AA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Hersek Bölgesel Kalkınma Ajansı (REDAH) işbiliği protokolü imzaladı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Bosna Hersek İle İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) binasında düzenlenen imza törenine Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, BİGMEV, BEBKA ve REDAH temsilcileri ve diğer konuklar katıldı.

İşbirliği protokolü, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ve REDAH Direktörü İvan Yurily tarafından imzalandı.

Değirmenci, imza töreninde yaptığı açıklamada, imzadıkları işbirliği protokolü ile özellikle tarım, ticaret ve sanayi alanlarındaki karşılıklı işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, Bosna Hersek'te yatırım yapmak isteyen bölgelerindeki tüm potansyel işadamlarına yol göstermek istediklerini ifade etti.

REDAH Direktörü Yurily de imzaladıkları işbirliği protokolünün son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, ''Bugün imzaladığımız protokol, ortaklaşa projeler yürütmek açısından bir altyapı niteliği taşıyacak. Her iki bölgenin çıkarına olacak projeler hayata geçireceğimize inanıyorum'' şeklinde konuştu.

BİGMEV Müdürü Selmo Cikotiç de Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki işbirliğinin her geçen gün arttığını kaydederek, BEBKA ile REDAH arasında imzalanan işbirliği protokolünün yeni bir çağın başlangıcı olacağına inandıklarını söyledi.

Saraybosna Büyükelçisi Erginay da bugün imzalanan protokolün ardından atılacak önemine vurgu yaparak, Büyükelçilik olarak karşılıklı işbirliğine her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Bilecik Valisi Nayır ise Bursa bölgesinin özellikle otomobil ve gıda sektörlerinde, Eskişehir'in ise seramik, gıda ve havacılık sanayisi alanlarında son derece gelişmiş bir bölgeler olduğunu belirterek, valiliğini yaptığı Bilecik'te ise tarım ve seramiğin gelişmiş alanlar olduğuna dikkati çekti. Nayır, protokolle bölgeler arasındaki işbirliği yaymak istediklerini ve bu kapsamda REDAH'tan beklentilerinin büyük olduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı