Türkiye ile Arnavutluk arasında sendikal işbirliği

Türkiye ile Arnavutluk arasında sendikal işbirliği

TİRAN (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Hak-İş Konfederasyonu ile Arnavutluk Sivil ve Kamu Çalışanları...

TİRAN (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Hak-İş Konfederasyonu ile Arnavutluk Sivil ve Kamu Çalışanları Sendikası tarafından düzenlenen Arnavutluk Kamu Çalışanları Sendikal Örgütlenme Araştırma Projesi'nin sonuç toplantısı yapıldı.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki toplantıya Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve TİKA Arnavutluk Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü'nün yanı sıra farklı sendikaların temsilcileri katıldı.

Arslan, burada yaptığı açıklamada, son derece faydalı bu projenin gerçekleşmesinde çaba gösterenlere teşekkür ederek, iki ülke sendikalarının gelecekteki işbirliğine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Arnavutluk'ta da sendikaların ağırlığını kaybetmeye başladığını söyleyen Arslan, "Bu yüzden alanları daha iyi tanımamız, daha sosyal olmamız, çalışanların beklentilerini daha iyi bilmemiz ve uluslararası işbirliğimizi arttırmamız gerekir." ifadesini kullandı.

Arslan, Türkiye'de Arnavutluk'tan daha fazla Arnavut kökenli vatandaş bulunduğunu belirterek, "Onlar bizim kardeşimiz ve doğal ortağımızdır. Burada her yaşanan olay bizi ilgilendirir. Sizin mutluluğunuzla mutlu oluyor, sizin hüznünüzle hüzünleniyoruz." dedi.

15 Temmuz'da Türkiye'de darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Arnavutluk'ta da çok etkin olduğuna dikkati çeken Arslan, örgütün Türkiye ile Arnavutluk arasına fitne sokmaya çalıştığını vurguladı.

Arslan, FETÖ'nün Türkiye'de yapamadığını Arnavutluk'ta yapabileceği uyarısında bulunarak, Arnavutluk makamlarını bu konuyu dikkate almaya ve tolerans göstermemeye çağırdı.

TİKA Arnavutluk Koordinatörü Ümütlü de bu türden bir projenin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Arnavutluk'ta değişik alanda birçok proje gerçekleştiriyoruz. Bu projenin ürünü, bizim için önemli." dedi.

Projeyle ilk aşamasından itibaren yakından ilgilenen eski Arnavutluk Sivil ve Kamu Çalışanları Sendikasının Başkanı Entela Hysenllari ise ülkede bu alanda belirgin bir eksiklik olduğu için böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bu proje aracılığıyla gerçekçi bir ürün elde etmenin çabasında olduklarını aktaran Hysenllari, bu araştırmanın sadece kendi sendikaları için değil, ülkedeki diğer sendikalar için de faydalı olacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :