Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Karakan:

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Karakan:

"2020'de olimpiyatlara katılacak ve başarılı olacağımıza inanıyorum"

GAZİANTEP (AA) - Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, 2020 olimpiyatlarına katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Karakan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) düzenlediği basın toplantısında, hokeyin Türkiye genelinde kısa sürede hızlı bir gelişim gösterdiğini belirtti.

Federasyon başkanlığını 5 yıldır sürdürdüğünü anımsatan Karakan, "Göreve geldiğimizde federasyonun 430 bin lira borcu vardı. Uluslararası müsabakalardan men edilmişti. Çok şükür bu sıkıntılar giderildi" dedi.

Türkiye'de hokeyde 3 ligde 100'ün üzerinde kulüp bulunduğunu ifade eden Karakan, salon hokeyinde mücadele veren kız milli takımının geçen hafta Avrupa'nın en büyük 4 takımı arasına girdiğini vurguladı.

Hedeflerinin 2020 olimpiyatlarına katılmak olduğunu dile getiren Karakan, şunları söyledi:

"Hokey sporunda dünyada 29'ncu sıraya yükseldik. 2020'de olimpiyatlara katılacak ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Zaten 2016 olimpiyatlarında kızlarda şansımız var. Geldiğimiz noktayı göstermesi açısından bu çok önemli."

Milli Eğitim Bakanlığı'nda okul müfredatına girdiğini ve 2 yıldan beri okullararası şampiyona yapıldığına dikkati çeken Karakan, 8 yaşındaki çocuğun hokeyle tanışmasının sporun geleceği açısından önemli olduğununu kaydetti.

Gaziantep'e de bir tesis yapılması için çaba gösterdiklerini belirten Karakan, "Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e bu konudaki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tesis konusunu anlattığımda hemen talimat verdi ve yer tahsisi yapıldı. Tesisin 15 gün içerisinde ihalesi yapılacak ve 2015 yılı içinde hizmete girecek" diye konuştu.

Karakan, açıklamasının ardından GGC Başkanı İbrahim Ay'a milli takım forması ve federasyon flaması hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :