"Türkiye herkese yeter"

"Türkiye herkese yeter"

Çözüm süreciyle ortaya çıkan huzur havası ve Dolmabahçe'deki görüşmenin ardından PKK'ya silah bırakma çağrısı, Adıyaman'daki vatandaşları gelecek adına umutlandırdı- Alevi kanaat önderi Doğan: "En çok tek bayrak ve tek millet vurgusundan etkilendim"- Hüse

ADIYAMAN (AA) - Çözüm süreci kapsamında PKK'ya silah bırakma çağrısı, Adıyaman'da yaşayan vatandaşları da memnun etti.

Güneydoğu halkı, uzun yıllar devam eden terör olayları ve çatışmalar nedeniyle yaşadıkları sorunların artık geride kalmasını istiyor. Çözüm süreciyle ortaya çıkan huzur havası ve Dolmabahçe'deki görüşmenin ardından PKK'ya silah bırakma çağrısı ise Adıyaman'daki vatandaşları gelecek adına umutlandırdı.

Alevi kanaat önderi Hasan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge insanının birlik ve beraberliğe kenetlendiğini söyledi.

Artık insanların kardeşçe yaşaması gerektiğini vurgulayan Doğan, "En çok tek bayrak ve tek millet vurgusundan etkilendim. Bundan sonra esas süreç yeni başladı. Başta hükümetimiz olmak üzere Meclis'teki tüm milletvekillerinden daha fazla çaba bekliyoruz" diye konuştu. 

Hüseyin Çalış da Türkiye'nin, dış güçlerin oyununa gelmemesi gerektiğini anlattı. 

Bu coğrafyadaki halkların yıllardır kardeşçe yaşadığını aktaran Çalış, "Türkiye herkese yeter. Bölge insanı barıştan başka bir şey istemiyor. Dolayısıyla çözüm sürecinde gelinen nokta hepimizi umutlandırdı. Bu konuda atılacak adımları merakla bekliyoruz. İnşallah güzel günleri hep birlikte göreceğiz" dedi. 

Hacı Avcı ise silah bırakma çağrısını çok önemsediklerini belirtti. 

Mehmet Halit Karataş da çözüm sürecine herkesin destek olması gerektiğini ifade etti.

PKK'dan silah bırakmasını beklediklerini anlatan Karataş, "Huzur ortamı herkesi memnun eder, Allah devletimize yardımcı olsun" şeklinde konuştu.

Yusuf Çakılkaya ise çatışma ve ölüm haberlerinin geride kalacağına inandığını söyledi.

Artık anaların gözyaşı dökmemesi gerektiğini kaydeden Çakılkaya, "Ölenler bu vatanın çocukları ve hepimiz kardeşçe yaşayabiliriz. Çanakkale'de büyüklerimiz nasıl yan yana şehit olduysa bunda sonra da aynı duyguyla yaşamımızı sürdürebiliriz" ifadelerini kullandı.

Emin Akgün de terörün durdurulması herkese görev düştüğünü dile getirdi.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :