Türkiye Halk Oyunları Yarışması

Türkiye Halk Oyunları Yarışması

Kulüpler Arası Grup Yarışması, 10 ilden 56 takımın katılımıyla Kahramanmaraş'ta başladı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen "Türkiye Halk Oyunları Kulüpler Arası Grup Yarışması" Kahramanmaraş'ta başladı.

Osman Sayın Spor Salonu'nda "düzenlemesiz" ve "düzenlemeli" olmak üzere iki klasmanda gerçekleştirilen yarışmaya, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Mardin, Osmaniye, Şanlıurfa, Aksaray, Hatay, Kilis ve İstanbul'dan 56 takım katıldı.

Takımlar, 2 gün sürecek yarışmada minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde geleneksel halk oyunlarını sergileyecek.

Gerçekleştirilen ilk müsabakalarda, minikler geleneksel düzenlemesiz dalda Nizip Halk Eğitim Merkezi birinci, Çukurova Belediye Spor Kulübü ikinci, Afşin Eshabı-Kehf Kültür Spor Kulübü üçüncü oldu. Düzenlemeli dalda ise Adana Büyükşehir Belediyesi Kürek İhtisas Spor Kulübü birinciliği, Baklalı Belde Kültür ve Folklor Spor Kulübü ikinciliği, Aksaray Gençlik Spor Kulübü de üçüncülüğü elde etti.

Yıldızlar düzenlemesiz dalda, Şehit Kamil Belediyespor Kulübü birinci, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü ikinci, Elise Spor Kulübü üçüncü oldu. Düzenlemeli dalda ise Baklalı Belde Kültür ve Folklor Spor Kulübü birinciliği, Afşin Belediye Spor Kulübü ikinciliği, Seyhan Belediye Spor Kulübü de üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Halk Oyunları Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl federasyon olarak "Halk oyunlarının bağımlısıyız, uyuşturucu ve kötü alışkanlıkların karşısındayız" temalı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Gençlerin ilgisini halk oyunlarına çekerek, onların sosyal hayatlarına katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Özçelik, "İnşallah bundan sonra bu tür faaliyetlerle çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çaba göstereceğiz" dedi.

Yarışmaların Türkiye'nin 3 bölgesinde gerçekleştirildiğini belirten Özçelik, Kahramanmaraş'ta, Çukurova Bölgesine ait "Halaylar 3" adını verdikleri oyunlarda takımların kıyasıya yarıştığını kaydetti. Özçelik, birinci olan takımların Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanacağını ifade etti.

Yarışmalar, yarın büyükler kategorisiyle devam edecek.

 

Türkiye Halk Oyunları Yarışması

Türkiye Halk Oyunları Yarışması

Kaynak:Haber Kaynağı