Türkiye Güreş Federasyonundan altyapı hamlesi

Türkiye Güreş Federasyonundan altyapı hamlesi

- Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki protokol çerçevesinde pilot il seçilen Balıkesir'de güreş altyapı merkezi kuruluyor- TGF Başkanı Musa Aydın:- "Bu projeyle geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirme yolunda önemli bir a

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki protokol çerçevesinde pilot il seçilen Balıkesir'de güreş altyapı merkezi kuruluyor.

Türkiye Güreş Federasyonundan (TGF) yapılan açıklamaya göre TGF Başkanı Musa Aydın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu'nun da yer aldığı toplantıya katıldı.

Balıkesir'de gerçekleştirilen toplantıda kurumların hangi görevleri yerine getireceği belirlendi. Kurulan komisyonlarca okullar açılana kadar projenin altyapısı tamamlanacak. Okullar açıldığında ise yetenek taramaları yapılacak. Güreş Federasyonunca belirlenecek ortak antrenman programlarıyla çalışmalar başlayacak.

Projeye göre Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kentin ilçelerinde başta imam hatipler olmak üzere tüm okullar taranacak ve yetenekli güreşçiler tespit edilecek.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) projesi dahilinde bu sporculara okul eğitimlerinin yanı sıra güreş eğitimleri de verilecek. Bu sporcular 2 ayda bir müsabakalar düzenlenerek güreştirilecek. Güreşçiler böylelikle maç tecrübesi de kazanmış olacak.

Ayrıca Türkiye Güreş Federasyonunca oluşturulacak komisyon, sürekli bu projeyi ve güreşçileri denetleyecek. Yetenekli güreşçiler hakkında düzenli olarak gelişim raporları hazırlanacak. İlçe belediyelerinde güreşen bu sporcular, milli takım düzeyine geldiklerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında toplanacak.


- Dağıstan modeli örnek alındı


Açıklamada görüşlerine yer verilen TGF Başkanı Musa Aydın, altyapı konusunda devrim niteliğinde bir adım attıklarının altını çizdi.

Altyapıya çok önem verdiğini belirten Aydın, "Dünyanın birçok ülkesinde bu konuda araştırmalar yaptık. Gezdiğimiz ülkeler arasında güreşin en yaygın olduğu ülke Dağıstan'dı. Bu ülkeyi mercek altına aldık ve altyapı çalışmalarını yakından takip ettik. Bizim bu projemize Dağıstan projesi de diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Aydın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun öncülüğünde bu kentte çok ciddi bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız ile hayata geçireceğimiz bu projeyle geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirme yolunda önemli bir adım atmış olacağız. Bu proje pilot bölge olarak seçtiğimiz Balıkesir'de hayata geçiriliyor. Ama gerek Milli Eğitim Bakanımız gerekse de Gençlik ve Spor Bakanımız bu projenin tüm illerimizde yapılması için gerekli adımları attılar. Her iki bakanımıza da teşekkür ediyorum. Bu proje Türk güreşi için devrim niteliğinde. Bu projeyi hayata geçirerek ata sporumuz olan güreşi çok daha iyi yerlere getirmeyi hedefliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :