Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı

Milli Savunma Bakanı Işık: - "Bölgesel konularda sergilediğimiz iş birliği tüm dünyaya örnek teşkil edecek niteliktedir. Bulunduğumuz coğrafya başta petrol ve doğalgaz gibi hayati enerji kaynaklarının işletilmesi ve enerji boru hatlarının geçiş güzergahı

BATUM (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bölgesel konularda sergilenen iş birliğinin tüm dünyaya örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu söyledi.

Gürcistan'ın Batum kentindeki Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısına katılan Işık, düzenlenen ortak basın toplantısında, görüşmede üç ülke arasındaki ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirildiğini belirterek, "Bölgesel konularda sergilediğimiz iş birliği tüm dünyaya örnek teşkil edecek niteliktedir. Bulunduğumuz coğrafya başta petrol ve doğalgaz gibi hayati enerji kaynaklarının işletilmesi ve enerji boru hatlarının geçiş güzergahında olması nedeniyle tüm dünyanın ilgisini çekmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasında tarihe dayalı derin ilişkilerin stratejik öneme sahip olduğuna, siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerin daha ileriye taşınması için sağlam bir zeminin bulunduğuna işaret eden Işık, "Üçlü savunma bakanları toplantıları, cumhurbaşkanlarımız, dışişleri bakanlarımız ve silahlı kuvvetler komutanları arasındaki üçlü zirve toplantı mekanizmaları kapsamında iş birliğimizin önemli bir başka boyutudur." dedi.

Bakan Işık, Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün kalabalık bir heyetle Gürcistan'ın başkenti Tiflis'i ziyaret edeceğini hatırlatarak, "Bu üçlü toplantı süreçleri, karşılıklı yardım temelinde her alanda ortak iş birliği anlayışının pekiştirilmesine, özellikle Kafkasya'da barış, istikrar ve güvenin sağlanmasına, ülkelerimiz arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesine ivme kazandırmaktadır." diye konuştu.

Bugünkü toplantının, bölgesel güvenlik konusunda fikir alışverişinde bulunulması ve gelecekte iş birliği alanlarının şekillendirilmesi bakımından oldukça verimli geçtiğini dile getiren Işık, mevkidaşları ile her alanda iş birliğinin mümkün olan en üst seviyeye çıkarılmasına yönelik iradelerini bir kez daha teyit ettiklerini söyledi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoriya'ya da teşekkür eden Işık, "Bir kez daha Azerbaycan ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne özellikle vurgu yaptık. Biz bölgemizdeki tüm sorunların, ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı temelinde barışçı yollarla çözülmesinin gerekliliğini bir kez daha ifade ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Işık, Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoriya ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'un bir araya geldiği toplantıda, bölgesel gelişmeler, terörle mücadele, ortak tatbikat, askeri eğitim, savunma iş birliği gibi konular ele alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :