Türkiye Girişimcilik Zirvesi

Türkiye Girişimcilik Zirvesi

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Torusdağ:- "Bugüne kadar bin 500 girişimciye yaklaşık 55 milyon liralık destek sunduk"- "Kadın girişimcilerimize çok daha uygun imkanlarla, çok daha rahat teminat şartlarıyla destek vereceğimiz yeni bir ürünümüzü piyasaya s

İSTANBUL (AA) - Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Torusdağ, bugüne kadar bin 500 girişimciye yaklaşık 55 milyon liralık destek sunduklarını bildirdi.

Torusdağ, Borsa İstanbul'da düzenlenen Türkiye Girişimcilik Zirvesi'nin "Girişimcinin finansmana ulaşmasına nasıl kolaylaştırabiliriz" başlıklı panelindeki konuşmasında, 79 yıldır KOBİ bankacılığı alanında uzmanlaşmış bir banka olarak KOBİ dışında da tüm sektöre değişik ürünlerle hizmet sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Halkbank olarak girişimcileri desteklemeye, bankanın "genç girişimci" ve "kadın girişimci" ürünleriyle başladıklarını belirten Torusdağ, bu kapsamda bugüne kadar bin 500 girişimciye yaklaşık 55 milyon liralık destek sunduklarını bildirdi.

Torusdağ, girişimcilerin mali açıdan bazı bilgileri belgeleri bankalara sunamadığını belirterek, bunu kolaylaştırmak için bir takım düzenlemeler yaparak bu sorunu büyük oranda ortadan kaldırdıklarını ifade etti.

Herhangi bir olumsuzluğu bulunmayan girişimcilere kredi limiti tahsis ettiklerini bildiren Torusdağ, şunları kaydetti:

"Yeni bir girişime maddi teminat karşılığı kredi kullandırmak oldukça güç. Biz de bu tür girişimcilere kefalet karşılığı desteklerde bulunuyoruz, bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Girişimcilere eğitim ve bilgilendirme maksatlı bir takım aktarımlar yaparak, yol haritaları çizmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde kadın girişimcilerimize çok daha uygun imkanlarla, çok daha rahat teminat şartlarıyla destek vereceğimiz yeni bir ürünümüzü de piyasaya sunacağız.

Ülkenin girişimci insanına finans desteği sunmaya çalışan bankamız, bundan sonraki süreçte de bunu artırarak devam edecektir. Biz girişimci ve müteşebbis ruha sahip tüm insanları bankamızın bütün şubelerine davet ediyoruz. Geçmişte girişimci olarak bize başvuran insanların, bugün orta ve büyük ölçekli işletmelere sahip olduklarını gördükçe oldukça haz duyuyoruz."


- "Şimdi insanlardan icat çıkarması isteniyor"


Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı da Türkiye'de artık inovasyon ve yenilik için bütün altyapıların hazır olduğunu belirterek, İstanbul Ticaret Odası (İTO) bünyesinde kurdukları Bilgiyi Ticaretleştirme Merkezi'ne şimdiye kadar binden fazla yeni iş fikri geldiğini kaydetti.

Kolbaşı, eskiden insanlara "icat çıkartma" denildiğini fakat şimdi insanlardan icat çıkartmasının istendiğini vurguladı.

Arzum olarak 2008'den beri biri İngiliz biri de Türk kökenli iki fonla ortaklık yaptıklarını aktaran Kolbaşı, yurt dışındaki yatırımcılara baktığında ilk önce kendisinden ileride olup olmadıklarını gözlemlediğini belirtti.

Yeni girişimlere yatırım yaparken dikkat edilecek noktalara değinen Kolbaşı, yatırım yaparken işler kötü gittiğinde durumu lehine değiştirebilme kabiliyetinin ve faaliyet gösterilen sektörde büyük resme bakmanın öneminden bahsetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :