Türkiye Girişimcilik Zirvesi

Türkiye Girişimcilik Zirvesi

- Gençlik ve Spor Bakanı Bak:"Hükümetimiz gençlere yönelik projelere ciddi destekler veriyor. Gençler yapacakları işleri kesinlikle ertelememeli, üşenmemeli, vazgeçmemeli. Girişimcilik ruhunda bunlar var"- "İnovasyon, robotik tasarım ve girişimcilikle ilg


İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk gençlerine güvendiklerini belirterek, inovasyon, robotik tasarım ve girişimcilikle ilgili kendilerini desteklediklerini söyledi.

Bakan Bak, Turkuaz Medya Grubu tarafından Borsa İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Girişimcilik Zirvesi'nde yaptığı konuşmada katılımcılarla kişisel deneyimlerini paylaştı.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Osman Aşkın Bak, şöyle konuştu:

"Sayın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile görüştük. 'Robot yapımı, kodlama ve diğer konular üzerinde girişimcilik ve inovasyon fikirlerini beraber yapalım.' dedik. Bu çok önemli. Gençlerimize bu fırsatları vermemiz lazım. Gençlerimizin de sadece 'KPSS ile devlet işine gireyim, orada nasıl olsa iş garanti.' demekten ziyade, kendi içlerindeki heyecanı özel sektöre geçerek, yeni şeyler yapabilmek için kafa yorması lazım. Hükümetimiz gençlere yönelik projelere ciddi destekler veriyor. Gençler yapacakları işleri kesinlikle ertelememeli, üşenmemeli, vazgeçmemeli. Girişimcilik ruhunda bunlar var."

Bakan Bak, gençlerle ilgili projeleri desteklediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bünyesinde Proje ve Koordinasyon Müdürlüğü var. Gençlikle ilgili projelere destek veriyoruz. İnovasyon, robotik tasarım ve girişimcilikle ilgili pek çok projeyi desteklemeyi hedefliyoruz. İstanbul Ticaret Odası ile görüştük. Gençlerimizle ilgili projelerde beraber çalışma kararı aldık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile görüştük. Gençlerimizin hem istihdamı hem de girişimci ruhu için neler yapabileceğimizi konuştuk. Bu tip konulara açığız. Ülkemizin gençlerine güveniyoruz. Onların içindeki girişimci ruhu desteklemeyi hükümetimiz yapıyor."


- "İnsan kaynağımız var"


Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Türkiye'nin insan kaynağının yeterli olduğunu söyledi.

Türk mühendislerin dünyanın en iyileri olduğunu aktaran Osman Aşkın Bak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda ülkemize yapılan saldırıları görüyoruz. Ülkemizin bölgede büyüdüğünü, geliştiğini ve güçlendiğini görüyoruz. Savunma sanayindeki projelerle gurur duyuyorum. O projelerde çalışan mühendisleri, girişimcileri ve iş adamlarını tebrik ederim. Ben de orada olmak isterim. Onlarla yazılımları yazmak, silahların gelişimlerini sağlamak isterim. Otomotivle ilgili büyük bir karar alındı. Biz, büyüyen, gelişen ve güçlü bir Türkiye istiyoruz. İnsan kaynağımız var. İddia ediyorum, bizim mühendislerimiz, dünyanın en iyi mühendisleri. Çok iyi yetişiyorlar. Eksiklerimiz olabilir ama sektörle birleşince çok daha iyi olacağız. İçimizdeki girişimcilik ruhunu hiç söndürmeyelim. Benim sönmedi. Gençlerimize tavsiyem, her güne yeni bir heyecanla, arzuyla ve yeni bir arayışla başlayın. Hedeflerinizi takip edin. Bu prensiplerle çalışmaya devam edeceğiz. Öz güvenimiz olacak. 'Ben yaparım.' diyeceğiz, bankaların, özel sektördeki iş adamlarının ve devletin kapısını aşındıracağız. Hedefimize varmak için çalışacağız. Gençlerimize güveniyoruz. Güçlü ve gelişen Türkiye istiyoruz. İnsan kaynağımızla, gençlerimizle bunu başaracak güçteyiz. Gelecek güçlü Türkiye'nindir. Geçmişteki gibi gelecekte de güçlü Türkiye olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :