Türkiye genelindeki uyuşturucu operasyonları

Türkiye genelindeki uyuşturucu operasyonları

İzmir ve Manisa'da 7 bin 121 kişinin sorgusu yapıldı, şüpheli 37 kişi gözaltına alındı

İZMİR (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Türkiye genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda İzmir ve Manisa'da 37 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesince, merkez ilçeler ile Çeşme, Aliağa ve Ödemiş ilçelerinde 337 ekip ve 2 bin polisin katılımıyla narkotik madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel Hareket polisi ile 8 dedektör köpeğin de katıldığı operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi.

Umuma açık 134 açık iş yerinin denetlendiği operasyonda 2 bin 10 araç kontrol edildi ve 5 bin 340 kişinin GBT sorgusu yapıldı.

Operasyonda çeşitli suçlardan aranan 34 kişi gözaltına alındı.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda 2,5 kilogram esrar, bin 700 gram bonzai, 41 paket kaçak sigara, 44 tarihi eser niteliği taşıyan sikke, 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 5 mermi, 60 fişek ve 1 tabanca şarjörü ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddeler ile ilgili 9 kişi hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etmek suçundan işlem yapıldı.

- Manisa

Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri de uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı 40 bölgeye düzenlediği operasyonda 3 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyona 67 ekip 292 personel katıldı. Ekiplerin bin 781 kişinin GBT sorgusunu yaptığı uygulamada, 30 gram esrar, bir tabanca, 10 gram bonzai ve 150 paket kaçak sigara ele geçirildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :