Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Aylar:

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Aylar:

"(HDP'lilerin sokak çağrısı) Bu ihanet çağrısını yapanlar hakkında devlet yetkilileri ve yargı makamlarımızın gereğini yapmalarını istiyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasının ardından HDP'lilerin sokağa çıkma çağrısı yapmasına ilişkin "Bu ihanet çağrısını yapanlar hakkında devlet yetkilileri ve yargı makamlarımızın gereğini yapmalarını istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Aylar, yaptığı yazılı açıklamada, HDP'lilerin Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili "işgal girişimi" sözlerini kullandıklarını belirterek bu sözlerin "vatana ihanet" olduğunu ve sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını istediklerini aktardı.

Türk milletinin aziz ordusu tek bayrak altında özgür, refah içinde ve tam bağımsız bir Türkiye için canı pahasına içeride mücadele verirken teröristlerin hendek kazıp, adliyelerde savcıları katlettiğini ifade eden Aylar, şunları kaydetti:

"Afrin'de, anaların kınalı kuzuları, milletimizin asil evlatları devletimizin büyük ordusu ve milletimizin yürekten verdiği destekle teröristlere bomba yağdırmakta. Türkiye düşmanlarıyla aynı yatağa girip, devlet hayali kuran PKK'lı hainler ve ağababalarına Türk jetleri vurdukça inilti içimizde pusuya yatmış HDP'lilerden geliyor. Afrin'de 'Türk'ün aslanları' inleri yıkarken, bunlar 'işgalci devlet' ve 'savaş' çığırtkanlığı yaparak sokaklara çıkma çağrısı yapmış, diyorlar ki 'Afrin'de Türk ordusu masum Kürt halkını katlediyor. Devlet işgal ediyor.' Türk'ün şanlı ilerleyişi, mazluma el veren devleti ve şehit kanıyla göklerde dalgalanan al bayrağı asla engellenemeyecektir. Bu ihanet çağrısını yapanlar hakkında devlet yetkilileri ve yargı makamlarımızın gereğini yapmalarını istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :