Türkiye Futbol Direktörü Terim:

Türkiye Futbol Direktörü Terim:

"Ben futbolcularıma inanıyorum, kazandığımızda çok doğru bir yola gireriz"- "Biz mümkünse fırtınayı sahada oyuncularımızdan bekliyoruz"- "(Kadroya alınmayan oyuncuların durumu) Zaman ola bakalım, görürsünüz"


REYKJAVİK (AA) - Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda yarın İzlanda ile yapacağı maçla ilgili olarak, "Ben futbolcularıma inanıyorum, kazandığımızda çok doğru bir yola gireriz." dedi.

Fatih Terim ile milli futbolcu Cenk Tosun, karşılaşmanın oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Toplantıda bitkin olduğu gözlenen Terim, rahatsız olduğunu belirterek, "Kusura bakmayın rahatsızım. Onun için ses tonumdan dolayı beni mazur görün." ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Direktörü Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İzlanda'ya deplasmanda 3-0 yenildikleri maçın üzerinden yaklaşık 25 ayın geçtiğini belirterek, "Bu sürede İzlanda'nın çok büyük bir aşama kaydettiğini düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'nın da dikkat çeken takımlarından biri oldu ve saygıyı hak ediyor. Burada İzlanda ile oynamak zor. Finlandiya maçında da gördüğümüz gibi hava ve yan toplarına kimse mani olamıyor. Bu gücü burada kullanıyor. Muhakkak herkes ona göre çalışmasını yapacaktır ama bu İzlanda'nın da yıllardır kullandığı bir silah. Buraları halledebilirsek yarın buradan çok daha hoşumuza giden sonuçlarla ayrılabiliriz." diye konuştu.

Türkiye ile İzlanda arasındaki sıcaklık farkına dikkati çeken Terim, "Baya bir sıcaktan baya bir soğuğa geldik. 24 saat içinde bu kadar değişiklik küçümsenecek bir şey değil. Ekibimiz bunun etkilerini en aza indirmek için çalışıyor ama sonuçta bu da önemli bir etken. Takımımız biraz gençleşti. Oyuncularıma güveniyorum. İsteklerini ve kazanma adına saha içinde yapacakları hamlelere ve yüreklerine güveniyorum. Onların hatalarını ben karşılarım, rahat olmaları için gereken riskleri ben alırım." değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Terim, İzlanda'ya 3-0 yenildikleri maçı eylül ayında oynadıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"O zaman hava iyiydi. Zaten hava nedeniyle kaybetmedik, kötü oynadık ve kaybettik. Biz mümkünse fırtınayı sahada oyuncularımızdan bekliyoruz. İzlanda'nın hava şartları bu. Kabullenmek lazım. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Zaten çok da mantık aramıyorum. 6 Ekim'den oynanan bir maçtan sonra 6-7 saatlik uçak yolculuğuyla İzlanda'ya, 20 derece düşük bir havaya geliyorsunuz. 48 saat içinde kendinizi fizik olarak yenileyeceksiniz ve ikinci gün maç yapacaksınız. Buna alışmak lazım, yapılacak bir şey yok. Demek ki takvimler sıkıştı. Şartlar ne olursa olsun uymak zorundayız. Ümit ederim saha şartları bizi olumsuz etkilemez."

İzlanda'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra yolluna moralli bir şekilde devam ettiğini anlatan Terim, "Bugün antrenörlerinin çok güzel bir röportajını okudum. 'Bizim oyuncularımız geneklikle İngilere Premier Ligi'ne ya da birinci ligine gidiyorlar. Kimse oynamayacağı takımı seçmez' diyor. Bu bizim için güzel bir dörtlük. Bir kenara koymalıyız ve bunun üzerine düşünmeliyiz. Futbolcunun oynamasının ne kadar önemli olduğunu.... Baktığınızda hepsi de gittikleri takımlarda oynuyorlar ve hep hazırlar. Bizden çok daha fazla oyuncuları dışarıda mücadele ediyor ve forma giyiyor." şeklinde görüş belirtti.

Fatih Terim, A Milli Takım'ın İzlanda'yı deplasmanda hiç yenemediğinin hatırlatılması üzerine, "İnşallah burada bir ilk olur. Ona niyetliyiz ama işimiz kolay değil." karşılığını verdi.


- "Her sonuca hazırlıklıyız"


Fatih Terim, İzlanda ile oynayacakları karşılaşmada her türlü sonuca karşı hazırlıklı olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir puan almak da, puan alamamak da planlarımızı bozmaz. Yarın mağlup olduğumuzda 2 puanda kalırız. Diğer takımın da 7 puan topladığını farz edelim 5 puan geride oluruz. 'Daha 7 maç var' diyeceğiz. Ancak alacağımız 3 puan bizi çok değişik bir yere götürür, bir puan da rakiplerimizle olan farkın açılmasını engeller. Ben futbolcularıma inanıyorum, kazandığımızda çok doğru bir yola gireriz. Süre lehimize işlemiş olur. Yeni yeni oynayan bazı oyuncularımızın adaptasyonu da netleşir, güvenleri artar ve puan olarak da yan yana geliriz. O anlamda önemli ancak her sonuca hazırlıklıyız."

Karşılaşmanın favorisinin İzlanda olduğunu aktaran Terim, "Maçın favorisi burada ve bu şartlarda oynandığına göre çok açık. Burada şu ana kadar da yenememişiz. Bu bizim korktuğumuz, çekindiğimiz manasına gelmez. Burada fizik olarak güçlü bir takımdan bahsediyoruz ve güçlü olmayı gerektiren bir havadayız. Yoksa bizim oyuncularımız onlara cevap vermeyecek, ikili mücadelelerde geri çekilecek diye bir şey söz konusu değil. Takımımızın mağlubiyeti kolay kabullenmeyen bir takım olması benim için çok önemli." diye konuştu.

Fatih Terim, Ukrayna maçına göre İzlanda karşısında kadroda bir iki değişiklik yapacağını dile getirdi.


- Kadroya alınmayan oyuncuların durumu


Fatih Terim, kadroya alınmayan oyuncularla ilgili bir soru üzerine "Zaman ola bakalım, görürsünüz." dedi.

Bir basın mensubunun, "İlerleyen zamanlarda Arda, Burak ya da alınmayan diğer oyuncuların tekrar kadroya dahil edilme durumu olur mu?" şeklindeki sorusuna Terim, "Arkadaşlar 'polemik yaratmak istemiyorum' diyorsunuz ama bu akşam bu soruyu soruyorsunuz. Ben Antalya'da kimsenin ismini zikretmeden gereğini söyledim. Zaman ola bakalım, görürsünüz." yanıtını verdi.


- Cenk Tosun: "Yarınki maç çok farklı olacak"


Milli futbolcu Cenk Tosun da İzlanda'nın son yıllarda iyi futbol oynadığı belirterek, "Bizim için kolay bir maç olmayacak. Yüzde 100 hazır olduğumuzu düşünüyoruz. Biz de çok iyi takımız. Ukrayna maçının ikinci yarısında sergilediğimiz futbolu sahaya yansıtırsak buradan puanlarla ayrılacağımızı düşünüyoruz. Biz takım olarak iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Bence yarınki maç çok farklı olacak." diye konuştu.

Ukrayna ile oynadıkları maçın ikinci yarısında iyi mücadele ettiklerini hatırlatan Cenk, "Maçtan sonra yaptığımız konuşmalarda ikinci yarıdaki oyunun takım üzerinde olumlu bir hava oluşturduğuna kanaat getirdik. Ukrayna maçının ikinci yarısındaki oyunu sergilediğimiz takdirde yenemeyeceğimiz takım olmaz. Ukrayna maçının ilk yarısında bize yakışmayan bir futbol oynadık. Hocamızın devre arasında yaptığı taktiklerle ikinci devrede gerçek Türk takımını gösterdik." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :