Türkiye-Fransa-Almanya Danışma Günleri

Türkiye-Fransa-Almanya Danışma Günleri

Türk, Fransız ve Alman vatandaşları sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik olarak SGK ve CARSAT ile Alman Emeklilik Sigortası arasında 23-25 Eylül tarihleri arasında "Türkiye-Fransa Danışma Günleri" ve "Türkiye-Almanya Danışma Günleri"

ANKARA (AA) - Türk, Fransız ve Alman vatandaşları sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik olarak SGK ile Fransa Emeklilik ve İş Sağlığı Sigortası Sandığı (CARSAT) ile Alman Emeklilik Sigortası arasında 23-25 Eylül tarihleri arasında "Türkiye-Fransa Danışma Günleri" ve "Türkiye-Almanya Danışma Günleri" düzenlenecek.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye-Fransa ile Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinde, Fransa ve Almanya'da çalışan vatandaşlar ile bu kişilerin aile bireyleri sosyal güvenlik haklarını Türkiye'de de kullanma hakkına sahip. 

Türk ve Fransız vatandaşları sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik olarak SGK ile CARSAT arasında 23-25 Eylül tarihleri arasında SGK Afyon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde "Türkiye-Fransa Danışma Günleri" düzenlenecek.

-Danışma hizmeti Türkçe-Fransızca verilecek

Danışma günlerinden Afyon, Kütahya, Uşak, Denizli, Burdur, Antalya, Konya, Isparta, Eskişehir illerinde ikamet eden Türk ve Fransız vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabilecek.

Danışma hizmeti, Türkiye-Fransa Sosyal Güvenlik Sözleşmesi'nin öngördüğü yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar ve yurt dışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların Türk, Fransız ve Alman uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecek.

Ayrıca danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe, Fransızca ve Almanca olarak verilecek.

Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenler, "0312 432 12 26" veya "0312 432 12 29" numaralı telefonlardan randevu alarak, mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, varsa tahsis numarası, Fransa ile Almanya'da bulunduğu esnadaki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle gelmeleri gerekecek.

-"Türkiye-Almanya Danışma Günleri"   

Türk ve Alman vatandaşlarının sosyal güvenlik hakları konusunda ise aynı tarihlerde SGK İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde "Türkiye-Almanya Danışma Günleri" düzenlenecek.

Danışma günlerinden İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Balıkesir, Denizli illerinde ikamet eden Türk ve Alman vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı