Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan Filstin Büyükelçisi'ne ziyaret

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan Filstin Büyükelçisi'ne ziyaret

Flistin'in Ankara Büyükelçisi Maruf: "Bizim temel problemimiz işgaldir. İşgal bittiğinde de biz de karşı koymamızı durduracağız ama işgal devam ederse biz de direnmeye devam ederiz"

ANKARA (AA) - Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım beraberinde heyetle Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarını hem dostluk grubu hem de bütün partilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kınadığını ve İsrail'i lanetlediğini ifade ederek, Türk halkı olarak Filistinlilerin yanında olduklarını söyledi.

Bütün dünyanın bir an önce Gazze'de akan kanın durması için harekete geçmesi gerektiğini de söyleyen Yıldırım, saldırıların başladığı gece 150'ye yakın AK Partili ve 2 CHP'li milletvekilinin İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önüne gidip bütün dünyaya Türk milletinin sesini haykırdıklarını ve zulmün durması için orada gerekli çalışmaları yaptıklarını anlattı. 

Filistin Dostluk Grubu ülkelerine en kısa zamanda zulmün durdurulmasına destek için mektup yazdıklarını söyleyen Yıldırım, söz konusu mektubu en kısa zamanda göndereceklerini bildirdi.

-"Artık milletlerin ayağa kalkmasını arzu ediyoruz"-

Dostluk Grubu BaşkanıYıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"İçimiz kan ağlıyor. Sizden farklı düşünmüyoruz ama ağaç, kuş, böcek ve balina sevenlerin de artık duyarlı olmasını istiyoruz. Bir çiçek için, bir kaç ağaç için dünyayı ayağa kaldıranların artık oradaki İsra zulmünü görüp Filistinlilere sahip çıkmalarını arzu ediyoruz. Bir an önce Arap ülkeleri, Batı ülkeleri ve BM hükümetler nezdinde devreye girerek bu ateşkesin sağlanması gerektiğini ifade etmelerini arzuluyoruz. Bütün dünya kamuoyuna, dünya insanlığına ve vicdanlara sesleniyoruz: Artık milletlerin ayağa kalkmasını arzu ediyoruz."

Yıldırım, bölgedeki gelişmelerin artık Müslümanların kendi güvenlik ve ekonomik işbirliğini kurması gerektiğini de sözlerine ekledi.

-"Direnmeye devam ederiz"-

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Türk hükümeti ve halkından sonuna kadar destek aldıklarını belirterek, bu desteğin ekonomik ve siyasi olmasının yanında en önemlisinin Türk halkının hissiyatı olduğunu ifade etti.

Maruf, "Başbakan Erdoğan diyor ki bizim her zaman iki ulusal konumuz var, birincisi Kıbrıs sorunu ikincisi de Filistin sorunudur" diye belirten Maruf, dostluk grubunun sadece yeni üyelerine değil eski üyeler ve özellikle grup kurucusu AK Partili vekil Hüseyin Tanrıverdi'ye teşekkür etti. 

Büyükelçi Maruf, "Hepinizin kalbimizde özel bir yeri var. İnşallah hep beraber Gazze ve Batı Şeria'ya gideriz. Bu ziyaretin gerçekleşmesi için de elimden geleni yapacağım. İsrail'in bütün saldırıları barbarcadır. Sivilleri ve yerleşim yerlerini hedef alan saldırılardır. Umuyorum ki önümüzdeki hafta ateşkes sağlanmış olacak. Filistinlililere tek diyeceğim şey: İsrail'e karşı direnin ve dirayetli olun. Bizim temel problemimiz işgaldir. İşgal bittiğinde de biz de karşı koymamızı durduracağız ama işgal devam ederse biz de direnmeye devam ederiz" dedi. 

Ziyarette, Dostluk Grubu Başkanı Yıldırım'ın yanında grubun diğer AK Partili ve CHP'li bir üyesi de hazır bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı