Türkiye, Filistin konsolosluklar turnuvasında yarı finalde

Türkiye, Filistin konsolosluklar turnuvasında yarı finalde

Ramallah'ta düzenlenen turnuvada, Türiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu Futbol Takımı,

KUDÜS (AA) - Filistin Gençlik ve Spor Müdürlüğünün organize ettiği Konsolosluklararası Futbol Turnuvası’nın ilk turunda Türkiye, grubundan lider çıktı.

Batı Şeria’nın Ramallah kentinde başlayan turnuvada, Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu futbol takımı, Avustralya ekibini 3-0, Birleşmiş Milletler (BM) takımını da 2-1 yenerek yarı finale kaldı.

Her biri üçer takımdan oluşan üç grubun yarıştığı turnuvada, Türkiye’nin dışında gruptan çıkarak yarı finalist olanlar ise B Grubu'ndan İtalya ile C Grubu'ndan Arjantin-Şili ortak takımı oldu. Bugün sahaya çıkmayan D Grubu'ndaki Mısır, Japonya ve BM takımları ise hafta içi karşılaşacak. 

7 Mart Cumartesi günü yapılacak yarı final maçlarının ardından aynı gün gerçekleşecek final karşılaşmalarında birinci olan takım, "Filistin Konsolosluklar ve Büyükelçilikler Kupası’nı" kazanacak. Ayrıca birinci olan takımın futbolcularına birer adet altın madalya, en iyi oyuncu ve en iyi kaleci unvanını kazananlara da kupa verilecek.

- "İşgal sporu da olumsuz etkiliyor"

Türkiye'nin Filistin Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin'in bir kurumunun böyle bir etkinliği düzenlemiş olmasının önemine dikkati çekerek, "Bu etkinliğe katılmamızın amacı, İsrail işgalinin acısını biraz olsun azaltmak ve uluslararası toplumla, 'Filistinli kardeşlerimizin yanındayız' mesajını vermektir” dedi.

İsrail işgalinin Filistin’de yaşamın diğer alanlarını olduğu kadar sporu da olumsuz etkilediğini belirten Sarnıç, şunları söyledi:

"Spor halkları birleştiren en önemli vesilelerden birisi. Sürekli krizlerle anılan Filistin’de sporun ihmal edilmediği mesajının verilmesi gerekiyordu. Umarım ki bizim bugünkü organizasyona katılımımız, Filistinli gençlerin spora olan ilgisini arttırır. Filistin’de diğer spor dallarına olduğu gibi futbola da çok büyük bir ilgi var. Ancak işgalin yol açtığı acı gerçekler de var. Gazze’deki takımlar ablukanın sürmesinden ötürü buraya gelip futbol oynayamıyor. Bunlar maalesef işgalin spor üzerindeki olumsuz etkileri."

Sarnıç ayrıca Kudüs Başkonsolosluğu olarak katıldıkları turnuvada, önümüzdeki hafta oynanacak final maçında hedeflerinin kupayı almak olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı