Türkiye Drift Şampiyonası

Türkiye Drift Şampiyonası

- Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen 3. ayak mücadelesine, 20 drift pilotu katıldı


KOCAELİ (AA) - Türkiye Drift Şampiyonası'nın 3. ayak yarışı, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde başladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunca (TOSFED) Drift Kulübü ev sahipliğinde Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen yarışlara, 20 drift pilotu katıldı.

Türkiye Drift Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Neşat Şutova, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, drift sporunun dünyada son zamanlarda yaygınlaştığını belirterek, "Ülkemizde daha yeni bir spor. İlk temsilcileri biziz. Türkiye'de çeşitli illerde mümkün olduğunca bu yarışları yapmaya çalışıyoruz. Driftin ana felsefesi, yarıştan biraz uzak. Kronometre yok, birbirini geçmek yok. Sürücünün otomobille birlikte sergileyeceği performansa dayalı, jüri tarafından değerlendirilen bir spor." dedi.

Jürinin değerlendirme kriterlerine de değinen Şutova, "Jüri değerlendirme yaparken yarışçının otomobilinin taşıdığı hızı, viraj içindeki açısını ve seyirciyi etkilemesini ele alıyor. Ana hedef, drift pilotunun viraj içerisinde aracın arkasının kaymasını kontrol altında tutabilmek." ifadelerini kullandı.

KKTC'den yarışa katılan 17 yaşındaki drift pilotu Ülkü Erçoban ise Türkiye'de yarışmanın kendisi için önemli bir tecrübe olduğunu vurgulayarak, "Motor sporları benim için bir yaşam tarzı. Babam Kıbrıs'ta ralli pilotuydu. Onun sayesinde ben de araba tutkunu oldum. Ancak daha heyecanlı olduğu için drifti tercih ettim." şeklinde konuştu.

Yarış, bugün sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :